2012. máj. 5.

Képregényelemzés - Batman #008

 Sokat gondolkodtam, hogy vajon szükség van-e erre a kis képregényelemzésre, de most ezt próba jelleggel megírom hátha van rá igény. Képregény magyarításban is szívesen benne lennék, kezdeném a Knightfall köteteivel, ám kellene valaki aki szóról szóra lefordítaná a szövegeket én pedig beilleszteném. Ha érzel magadba elég potenciált a fordításhoz, akkor írj a batmanhungary@gmail.com-ra.

 Na szóval:

  Az Áprilisi kiadás ott folytatódik ahol az előző abbamaradt. A megtört, megvert Bruce Wayne otthon ül a Wayne kastélyban és bosszút forral az éjbaglyok ellen. Annyira kikészült már szeptember óta, hogy még az alacsony fényerejű 3D térkép is szúrja a szemét.
 
 Amióta a DC behozta azt az 52 újítást a képregényeibe azóta csak velük szenved Batman, szóval már ideje lenne pontot tenni erre az egészre. A pihenés közepette Bruce zajokat hall és megérzése igaznak bizonyul. Az Éjbaglyok ott támadnak ahol a legjobban fáj, azaz a Wayne Kasélyban. Rárontanak Bruce-ra aki állja a sarat ellenük, ám a harc egyre kilátástalanabb lesz, mivel még több Bagoly érkezik a kastélyba és a Batbarlangba egyaránt. Az élethalálharc a tetőn folytatódik, ahol egy kis csetepatét követően Bruce egy jól irányzott ugrással télapó módjára beugrik a kéményen keresztül, ami egyenesen a barlangba vezet. Ott lent is kioszt egy-két pofont, eközben Alfred a Batcomputer előtt ülve kideríti, hogy kik az Éjbaglyok célpontjai és attól fél, hogy túl késő lesz mindet megmenteni. Bruce nem habozik, egyből utasítja Alfredet, hogy értesítse a Batman család összes tagját. Érzi, hogy ismét semmi esélye a baglyokkal szemben és felölti az új spéci "Batman Páncélt" és ezzel megkezdődik a harc.


 A képregény itt véget ér. Folytatás Májusban!1 megjegyzés:

  1. Egy magyarul olvasható Knightfall-nak szerintem nagyon sokan örülnének. Főleg, hogy a 3. Batman film kapcsán, úgymond, aktuális olvasmánynak is felfogható.

    VálaszTörlés