2012. máj. 6.

Képregényelemzés - Detective Comics #008


A 2011-es DC Reboot óta rengeteg karaktert átszabtak. Superman nano ruhát visel, ami egy pillanat alatt felkúszik rá, csapóajtós átalakulás  nuku. Hogy az Univerzumban maradjuk: Bane-t átírták és most leginkább a Rocksteady által kitalált verzióra hasonlít. Így Madárijesztő is átesett némi ráncfelvarráson. Ami szembetűnő, hogy eltűnt a fejéről a szalmakalap és elvették tőle a védjegyét: a gyerek verseket is. Sokkal sötétebb karakter lett és valamennyire okosabb is. Ezek fényében Nolan Madárijesztőjéhez tudnám hasonlítani, de ez csak az én egyéni véleményem. A Detective Comics-ban zajlik az élet, nem úgy mint a Batman szériában. Hősünk most hiúsította meg a Pingvin egyik szánalmas próbálkozását, de egy perc nyugta sincs az őrültektől.
Most személy szerint Jonathan Crane próbál borsot törni kedvenc hősünk orra alá.Ha érdekel a történet, akkor kattints a továbbra!Játék az idővel. Én ehhez tudnám hasonlítani a jelenlegi füzetet. Madárijesztő sorozatosan ultimátumokat ad Batmannek aki ide-oda ugrándozik, hogy végül senki ne halljon meg. Először Macskanőt kell megmentenie,
aki szokásához híven ismét rosszkor volt rossz helyen. Jól képen fújták Crane toxinjával, így Batman-re hárul a nemes feladat, hogy megpróbálja magához téríteni.
 Batman talál pár kapszulát, aminek már a megjelenése sem sejtet semmi jót. Mivel Macskanő nem tud kézzel fogható információval szolgálni a kapszulák eredetét illetőben, ezért Batmannek a saját eszére kell hallgatnia.
Itt visszaugrunk az időben egy órát, ahol Madárijesztő figyelmezteti Batmant, hogy amennyiben nem akad rá Macskanőre egy órán belül, akkor már csak a holttestét fogja megtalálni.
Vissza a jelenbe: Batman meglátogatja Digger Jonest, aki hű marad az amúgy is megtépázott nevéhez és pont kutyaviadalt rendeznek ami, ugye alapból illegális.
Amikor megérkezik Batman, akkor hallhatjuk a jó öreg beszólásokat a halálra rémült "gengszterektől".  Nem is Batman lenne Batman, ha hagyná, hogy pár ilyen mitugrász az útjába álljon.  Igazából nem is kell verekednie, mert ezek a "gengszterek" úgy menekülnek, akár az űzött vadak az erdőben. Itt jön egy kis vallatás, ahol Digger Jones dalol mint a kismadár. Ennek az eseménynek a végén Madárijesztő telefonon hívja Batmant. Mivel Batman sejti, hogy figyeli őt, így hamar meg is találja, majd behúz neki egy kétkezes "szuper ütést", amitől Madárijesztő azonnal megfekszik.
 Hiába próbál Crane ráfújni egy kis méreg adagot, akkora a fizikai különbség van köztük, hogy ez sajnos semmit nem ér. A földön fekve ekkor Batmant egy váratlan meglepetés éri. Crane egy kisfiú fényképét mutogatja, azzal a szöveggel, hogy ha Batman nem találja meg időben, akkor a fiú meghal. Batmant elönti az ideg, Crane kap még egy utolsó ütést, bár mi csak a vércseppeket látjuk Batman arcára fröccsenni.

Batmannek semmi kedve Madárijesztő hülye játékait játszani, de nincs választása. Ellátogat arra a helyre amit Jones mondott és szépen, nesztelenül, a Sötét Lovagtól elvárható módon levadássza az ellenfeleit, akik mind-mind Madárijesztő maszkban állnak.
Az épületen belül kiderül, hogy a transport sikerét egy srác felügyeli. Madárijesztő és Strange kötötték az üzletet, a kapszulákat pedig szeretnék kicsempészni, hogy aztán valami ördögit műveljenek vele.


Batman ezt figyeli majd..


Hirtelen egy deneráng vágódik az egyik monitorba..

Batman beugrik a képbe, majd ezeket a Madárijesztő imitátorokat pikk-pakk elintézi. Majd ráront a fiúra, hogy hol van a képen látható gyerek.. Ahogy a képet és a fiút nézi egyből beugrik neki, hogy a két képen ugyanaz az ember látható. Időközben Gordonék megérkeznek, Batman pedig átadja a fiút a rendőrségnek. Kiderül, hogy ő Hugo Strange adoptált fia Elliot Strange. Valami azt súgja, hogy nem ő az első gyerek akit adoptált.. 

Ez egy egyrészes kis történet volt. A végén kapunk még pár oldalt Kétarc kegyetlenségéről, de különösebben nem éri meg foglalkozni vele. 

Folytatás Májusban! 

Az utolsó oldal jobb alsó sarkában megakadt a szemem. A következő számban visszatérnek a Batmanből megismert Éjbaglyok.. Hát ez szuper. Ha nem őrültél volna meg attól a 8 számtól ami csak róluk szólt, akkor itt van még a következő, hogy biztos elmenjen az eszed. Érdekes karakterek, jól harcolnak meg minden, de nekem személy szerint már nagyon elegem van ezekből a Baglyokból, nem értem miért kell a DC-nek ennyire erőltetnie őket. Repüljenek más képregénybe is..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése