2012. máj. 7.

Képregényelemzés - Detective Comics #009

Itt a Detective Comics 009, amivel elég szkeptikus voltam, mert megláttam az előző szám végén, hogy megint a Baglyokkal lesz dolgunk. 

 Ám félelmeim ezúttal alaptalanok voltak.


Gordon parancsára felvonják a hidat Arkham és Gotham city közt, ezzel megszüntetve az átjárást. Az intézetben Jeremiah Arkham a szokásos reggeli vizitet tartja, ahol találkozhatunk, Victor Zsasz-szal, Agyagpofával, Acélkabáttal?! és Linda Friitawa-val, más néven Fright-al. A képregényeket nem olvasók is felfedezhetnek egy ismerős karaktert, aki nem mást mint az Arkham Asylumból megismert Aaron Cash, aki most is arról beszél, hogy az Arkhami intézmény a legbiztonságosabb épület az egész városban, de azt is megkockáztatja, hogy az egész világon!


Katt a továbbra!


 A folyosón Cash tájékoztatja Jeremiah-t, hogy Roman Sionis végre véget vetett az éhségsztrájknak, de mindenképpen beszélni szeretne vele. Az ágyon fekvő Roman nem fest valami jól. Orrából csövek lógnak ki, feltételezhetően azon keresztül kapja a tápszert, hogy ne halljon éhen az önsanyargató életmód miatt. Láthatóan örül a látogatónak, de hát miért ne örülne, elvégre ő hívta. Megpróbál Jeremiah szívére beszélni és kérdőre vonja, hogy miért kerüli őt a kocsikás kiruccanásuk óta.
Mielőtt Jeremiah válaszolhatott volna az ellene ért vádakra, észreveszi, hogy valaki megjelent a háta mögött, majd hirtelen lesokkolja a támadót, aki mellesleg egy Éjbagoly. Az "áldozatot" egyáltalán nem gyengíti le ez a kis rázás, ám ekkorra már Batman is megérkezik, aki jól elagyabugyálja őt és az időközben megérkező Bagoly társát. (végre ők is kapnak egy pár pofont). Batman arra utasítja Jeremiah-t, hogy használja az épület titkos folyosóit, míg ő eltereli a támadók figyelmét. A baglyok már megint túlerőben vannak. Valahogyan kiszabadul Agyagpofa, ezzel egyidőben az összes rab előtt megnyílik az út és kiváló alkalom adódig egy kemény tömegverekedésre. Ebből Batman elég hamar kiszáll, ám nem azért mert begyulladt, hanem azért, hogy megtalálja a Baglyok célpontját: Jeremiah-t. 
Kis időre útját állja Fekete Maszk, aki valahogyan megszökött a cellájából, de ilyen legyengülten semmi esélye megállítani a Sötét Lovagot. Batman fel is hívja erre a figyelmét, majd visszazárja őt eredeti helyére.
Jeremiah Arkham nem hülye. Egy eldugott irányítóközpontba foglalt helyet, ahol nyugodtan nézheti a verekedést. Ő engedte ki Agyagpofáékat, hadd tépjék szét a baglyokat, meg úgy egymást is. Az örültek közé altatógázt nyomat, amitől elszunyókálnak és mindenkit visszavihetnek eredeti helyére. Batman rátöri az ajtót, majd akarata ellenére (egy kemény öklös kíséretében) elviszi a doktor urat.
  Hiába volt feltolva a híd, Batmannek ez nem akadály. Arkhamet elhagyva Felveszi a kapcsolatot Éjszárnnyal, aki mint megtudjuk sehogy sem tudta elérni Batmant, pedig fontos lett volna. Az anyósülésen Jeremiah Arkham, mellette pedig Batman, akit most csak egyetlen cél vezérel: Megkeresni a Ragadozó Madarakat (Birds of Prey) azon belül pedig lekapcsolni Lincoln March-t.

Folytatás Júniusban!

Hamarosan pedig Batman #009!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése