2012. máj. 6.

LEGO Batman bemutató!

Júniusban érkezik a LEGO Batman folytatása Super Heroes néven, így illene pár szót írni az előző részről is, amely méltán lett híres a rajongók körében.

A fejlesztő a Traveller's Tales egy brit fejlesztőcsapat akárcsak a Rocksteady, ám az ő munkásságuk valahol a kilencvenes évek elején kezdődött. Jelentősebb munkájuk például a Sonic 3D, Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue. De voltak mélypontok is, mint a Transformers első filmjének videojáték (igaz ez 2007-ben volt) portja. Nekünk a 2005-ös év a fontos, mivel ekkor adták ki a LEGO Star Wars első részét, ami azonnal világsiker lett, mind az idősebb, mint pedig a fiatalabb játékosok körében. A Co-op multiplayer, rengeteg extra, sok eldugott kocka, humor, és a nagy újrajátszhatósági faktor ami játék savát borsát adta. A fanyalgók (akikből persze mindig van egy pár) persze kitalálták, hogy ez a siker annak köszönhető, hogy a Sith-ek Bosszúját csak az év Májusától vetítették a Mozik, mi pedig Március végén, a játék megjelenésével egy időben tudhattuk a fő cselekményt, már amennyire a LEGO karakterek mozgásából megérthettük.

Katt a továbbra!
Aztán ezt a játékot követte a Lego Star Wars II, Lego Star Wars Complete Saga (a két előző Star Wars játékot foglalta magába) LEGO Indiana Jones, LEGO Batman, LEGO Indiana Jones 2, LEGO Rock Band, LEGO Harry Potter 1-4, LEGO Star Wars III - Clone Wars, LEGO Karibtenger Kalózai, Lego Harry Potter 5-7 és most a LEGO Batman 2: DC Super Heroes.

Mondanom sem kell: Ezek a játékokat is jó kritikákat kaptak. Az összes egymást követő részben sikerült fejleszteni valamit a játékmeneten, így a játéktesztelőknek egy rossz szavuk nem lehetett. Nekem ezekben a LEGO játékokban a fantasztikus Soundtrackek tetszettek, magyarán nem vettek fel egy alsó kategóriás zenekészítőt, hanem fogták és az alapműből emeltek át zenéket. Ezért van, hogy a LEGO Batman-ben Danny Elfman fantasztikus Batman Scorját, míg a LEGO Star Wars-ban végig John Williams csodálatos Star Wars zenéit hallhattuk

Haverokkal CO-OP-ban játszani nagyon nagy móka, aztán amikor lenyugodott minden körülöttem, akkor koncentrálhattam a sok-sok extra megszerzésére, ami eléggé meghosszabbította a játék élettartamát.
Ennyit így dióhéjban a Traveller's Tales játékairól. Bártan ajánlom nektek bármelyiket mert minőségi az összes.

Most viszont Kanyarodjunk vissza a főtémához a LEGO Batmanhez. Ez egy 4 éves játék, ami nagy konzolokra, PC-re és az akkori kézi konzolokra is megjelent.

A történet elég egyszerű. Megszöknek a bűnözők Arkhamből nekünk pedig el kell fogni őket.
Három nagy főtörténeti szál van. Az elsőt Rébusz, a másodikat a Pingvin, a harmadikat pedig maga Joker mozgatja. Amint átvisszük az első pályát, ugorhatunk is kedvünk szerint bármelyikre, így nem kell unalomból végigvinni mondjuk a Pingvinest, ha mi Jokert szeretnénk leütni. Minden nagy epizódban sok-sok pálya vár és mindenhol más-más főellenség. Összesen 46 karakter van, beleértve a rendőröket, a más-más ruhában pózolós Jokerig. Batman ellenségei közül szinte az összes tiszteletét teszi a játékban: Agyagpofa, Mr Fagy, Zsasz, Joker, Harley Quinn, Bane, Macskanő, Hush, Krokkó, Gyilkos Moly, Őrült Kalapos, Poison Ivy, Madárijesztő, Pingvin, Rébusz, Kétarc. De Batman szövetségesi is jelen vannak: Batgirl, Nightwing, Robin személyében.
 Használhatunk járműveket, minden szereplőnek egyedi képessége van (Bane-nel például kitörhetjük Batman gerincét) a főszereplőknek más-más ruhája, ami nélkül nem tudunk egy adott szintet elvégezni. Szabad játék módban mindenkit irányíthatunk, vannak bizonyos tárgyak amit csak egy hozzáértő karakter tud kinyitni, vagy éppen elérni. Ha lenyomtuk az összes ellenfelet, akkor sem végeztünk még, mivel a Batbarlangból átnavigálhatunk az Arkhami Elmegyógyintézetbe és a gonoszok szemszögéből játszhatjuk végig a játékot.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy fantasztikus játékot kaptunk a Traveller's Tales jóvoltából és igenis itt volt már az ideje a folytatásnak! Júniusban várjuk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése