2012. máj. 28.

Mi a... Batman meleg lehet?!

Nemrég olvastam, hogy a DC Comics egy új homoszexuális karaktert fog majd bemutatni. Itt hagytam is az egészet a fenébe, mert nem nagyon érdekelt. Ám a minap Fóri Ákos ajánlotta figyelmembe az index.hu-n található cikket, ami elég nagy ellenszenvet keltet bennem.

Én idáig azt hittem, hogy egy új karaktert kreálnak, aki majd meleg lesz, de nem. Egy régi karakter nemi hovatartozását fogják majd megváltoztatni. Az író Kolosszussal és Mystique-kel példálózott és arra is kitért, hogy esetleg Batman is meleg lehet. Felhozta a Fredric Wertham által kitalált badarságot miszerint Robin a nő Batman életében, mert a combjai mindig láthatóak.

Arról már nem szólt a fáma, hogy a fentebb felsorolt meleg szereplők mind-mind mellékszereplők, sőt a meleg esküvős X-Men tagok is egy számomra ismeretlen karakterek. Hatalmas érvágás és anyázás lenne, ha valóban Batmanből vagy Supermanből csinálnának homoszexuális karaktert.
A rajongókra hatalmas nyomás nehezedne, hiszen ha valaki a Sötét Lovagot és más filmet hasonlítana össze egy Marvel produkcióval, akkor nyugodtan érvelhet a másik tábor, hogy:

"De hát Batman egy *****"

 Erre pedig sajnos nem lehetne mit mondani.
Batman mellett szól, hogy neki ott van Selina Kyle, Fekete Kanári, Talia al Ghul, Vicki Vale és még ki tudja hány nő. Őket nem lehet a szekrény alá kotorni vagy a kapcsolatukat semmisnek tekinteni.

Többet nem is szeretnék ezzel foglalkozni, de reméljük a legjobbakat.

A cikket itt olvashatjátok:

3 megjegyzés:

 1. Batman biztosan nem lesz meleg! A rebootban melegként tér vissza az illető karakter, Batmannek pedig már rengetek sztorija volt az újraindítás óta. A mostani Robin éppen a Talia al Ghul-lal közös fia, tehát az ő kapcsolatukról beszélni tényleg nevetséges, pláne hogy a srác 10 éves. Supermant és Batmant megmelegíteni amúgy is olyan kockázat lenne, amit nem mernének vállalni. A legvalószínűbb jelöltek amúgy Captain Marvel, az Atom, valamint az aranykori Zöld Lámpás, Alan Scott! Esetleg még Wally West, a nemtudomhanyadik Flash lehet, de ez nem túl valószínű, mivel ő eddig pont a csajozós fajta volt.

  VálaszTörlés
 2. Szánalmas és egyben gusztustalannak tartom, hogy a melegekből úgymond szuperhőst csináljanak! Vérlázító...

  VálaszTörlés
 3. Hello
  A Comicbookmovie.com értesulései szerint sem BATMAN, sem pedig SUPERMAN nem lessz meleg, hanem a Zold Lámpásbol (Green Lantern) kívánnak csinálni! Személyes véleményem: Nekem ez nem akkora szívás, mivel a Zold Lámpás nem a kedvenc karakterem, és amúgysem olvasok képregényeket, inkább a film változatokat nézem meg, vagy szerzem meg! Tehát tolem aztán abbol csinálnak b*zit akibol akarnak, amíg békén hagyják Superman-t, Batman-t és Wonder Woman-t (habár az utobbit elnézegetném egy jo kis leszbi showban hmm) :)

  VálaszTörlés