2012. jún. 23.

TESZT: LEGO Batman 2 DC Super Heroes

2012. Június 22. Piros betűs ünnep volt ez nekünk európaiaknak, hiszen megjelent a várva várt LEGO Batman 2 DC Super Heroes. Számtalan LEGO játék van, Lego Star Wars, Lego Karib-tenger kalózai, Lego Harry Potter. A Star Wars például már négy részt is megélt, így ideje volt már a Traveller's Tales-nek a Batman rajongókra is gondolni. Több óra játék és kellően letisztult tudat után nekikezdtem megírni ezt a kis halovány elemzést.


Hogy milyen lett a LEGO Batman 2? Zseniális. 

Na de nézzük, hogy mitől is olyan zseniális ez a játék. Kicsit spoileres lesz, szóval óvatosan :)

Kezdjük az első és egyben legfontosabb újítással, a szinkronnal. A karaktereink már beszélnek az átvezetőkben és meg kell mondjam kellett is már valamennyire a játékba. LEGO Harry Potter, LEGO Star Wars és a többi LEGO játék, mind-mind film alapján készültek. Így a rajongók tudhatták, hogy melyik rész, hogyan is történt igazából, így különösebb kommentár tényleg nem kellet hozzá, megértette mindenki aki látta az aktuális alapművet.
 
A szinkronhangoknak örülni fog mindenki, hiszen jól ismert, bejáratott hangokkal fogunk itt is találkozni. Ez alatt azt értem, hogy Harley Quinn és Huntress hangja Tara Strong , Nolan North a Pingviné, Grey Delisle pedig a Macskanőé és így tovább, és így tovább.. Azért velük példálóztam, hiszen ők az Arkham City-ben is jelen voltak és igaz van aki csak pár nyögést, mormolást produkál de akkor is jópofa.
  Érdemes az IMDb-n meglesni az egész stáblistát mert ismerős emberekkel találkozhatunk.

A másik nagy újítás a szabadon bejárható terület. Ha Batmanékkel vagyunk akkor a szokásos a Batmobillal, de még a Batwinggel is lehetünk. A járművek irányítása picit gyengére sikeredett, de az is lehet, hogy én voltam nagyon béna. Supermannel, Zöld Lámpással és Wonder Womannel körberepülhetjük a várost, Flash-sel pedig úgy futhatunk akár a villám. Itt fel is hívnám mindenki figyelmét, hogy amint repültünk Supermannel, akkor már csak vele szeretnénk lenni, hiszen hatalmas élmény körberepülni vele a várost.

A zene ismét Danny Elfman Batman témáját használja. Az egyetlen új szám akkor zendül fel, amikor Supermannel felrepülünk az egekbe. Ez a zene pedig John Williams Superman főtémája.

Utcánként fellelhetőek a terminálok amik segítségével a mellékküldetéseket teljesíthetjük. Ezen keresztül rendelhetünk még járműveket is. Szabad játékmódban bármikor válthatunk karaktert bárkiről bárkire.
A főtörténeti szálban Joker és Lex Luthor szövetkezik, hogy borsot törjenek Batman és Robin orra alá, ám időközben csatlakozik Superman, majd a játék végére szinte az összes Igazság Ligája tagot irányíthatjuk. 

Ha már a karaktereknél járunk, akkor ismét egy nagy piros pontot kell adni a Traveller's Tales-nek akik teljes mértékben odafigyeltek a karakterekre. Másképpen ugranak, másfajta mozgásokat és látványos kivégzéseket tud minden szereplő. Igen, már kivégzések is vannak. Egy bizonyos kombó mennyiség után a játék automatikusan felajánlja nekünk ezt a lehetőséget. Batman és Robin egyedi páncéljait teljesen újragondolták, aminek következtében nehezen, sőt alig fogunk olyanba botlani amit már láthattunk az előző részben.
 
A pályák teljes mértékig változatosak és izgalomkeltőek. Madárijesztő pályáján belélegezzük a mérges gázt, így a tér és Madárijesztő mérete változik, amikor Macskanőék elkötik a járműveket, akkor egy érdekes labirintusban kötünk ki és az útjukat kell eltorlaszolni, amikor üldözünk valakit a levegőben vagy amikor utánaugrunk  Lexék robotjának, akkor érezzük csak igazán, hogy szinte mindent beleadtak a fejlesztők.
 
Ha a sztorit kijátsszuk akkor sem lélegezhetünk fel, hiszen még csak 16-18 százaléknál fogunk járni. Ekkor majd keressük és oldjuk fel az eldugott terminálokat, hiszen olyan karakterekkel találkozhatunk majd a játékban mint Például: Sinestro, Zod, Brainiac vagy éppen Ra's al Ghul. Ha valamelyikőjüket legyőztük, akkor meg is vehetjük őket játszható karakternek.
 DLC-k hamarosan érkeznek dögivel, jelenleg csak pár előrendelő kapott pár extra karaktert, de hamarosan a többiek is megvehetik.
 
Összességében az egyik legjobb LEGO játék lett ez a mostani.  A Traveller's Tales mindenhez hozzányúlt és mindenhez rakott is szép számmal. Ezt űberelni nagyon de nagyon nehéz lesz nekik. Mindenképpen szerezd be, hiszen az egyik legjobb és leghosszabb Batman játékot kapod a pénzedért!
Nálam ez 10/10. Egyszerűen nem találni fogást rajta.

Spoiler: Nagy meglepetés ért amikor találkoztam Ra's al Ghullal az egyik tetőn és a következőket mondta:  

If you make yourself more than just a man, you become... a super-man! No, that's not right... A legend! Yes. A legend

Na ennyire részletes és jópofa a játék! 
Jó szórakozást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése