2012. júl. 29.

Latolgatás V2.0 - Avagy mi lett igaz a spekulációból.

A minap eszembe jutott ez a régen leírt cikkem, így gondoltam megnézem miben lett igazam és miben nem.
A dátum 2011 novembere. Itt még csak az Entertainment Weekly pár információja volt meg (8 év után veszi fel a film a fonalat és Bane maszkjának története) na meg a Teaser Trailer. A prológus és a második előzetes egy hónappal utána érkezett. Na de nézzük. 

Spoileres!

Ugye mindenki látta az ominózus képeket, amikor Bane a Tankon áll.
A mai nap elgondolkodtam azon, hogy ez vajon hogy történhetne úgy élesben.Ugye tudjuk, hogy Batman eltűnik 8 évre. Illetve nem tudjuk, de ez jött le az egészből. Lehetségesnek tartom, hogy amikor Batman először megütközik Bane-el, akkor nagyon de nagyon csúnyán kikap.Van egy olyan érzésem, hogy Bane leszedi a maszkját és ezzel megtudja, hogy ő Bruce Wayne, majd a saját kis bandájával betör a Wayne vállalathoz, majd valahogy ellopják a Tank prototípusát.Viszont itt jön az ellentmondás, hogy Bruce biztos, hogy tudja irányítani valahogyan távolról is a Tankot, a másik buktató pedig, hogy Bane ha le is tépné a maszkot, akkor miért nem öli meg Bruce-t? érdekes ez a téma.

Nos érdekes is volt, fele-fele arányban igazam is lett.

Morgan Freeman, azaz Lucius Fox, eléggé csövesnek látszott a forgatási képeken.Talán valóban otthagyta Batmant a sötét lovag történései után? Esetleg ő segített volna Bane-éknek egy saját tankot építeni? Szerintem nem, Lucius tuti nem vállalna el ilyen melót, ha csak nincs meg neki a megfelelő ösztönzés.(fenyegetés formájában) Nolan azt nyilatkozta, hogy csak Alfred tudja Bruce titkát. Lehet, hogy nem volt eszében Lucius ,de az is lehet, hogy direkt így mondta. Ha pedig így van, akkor vajon mi történhetett vele? esetleg eltűnt? Mindenesetre még ott van a Batwing is. Bruce nem tud rendelni, nem tud készíteni egy ilyet. Ebben a filmben nem. Marion Cotillard szerepe is érdekes lesz, mivel ő állítólag Bruce-t segíti, ám mégis láthattuk, ahogy bepattan a Tankba és ugyanazokkal a rosszarcú fegyveresekkel lépked, akárcsak Bane.

A Foxos téma mehet a kukába, viszont Mirandásat mindenki sejthette.


A Teaser trailer-ben láthattuk ahogy a szakállas, feltételezhetően Bruce Wayne fekvőtámaszt nyom. A 8 év nem tűnik el nyomtalanul, vissza kell rázódnia. Hogy egy nagy verés után vagy esetleg egy "gerinctörés" után történik ez meg, azt nem tudni. Macskanő és Batman biztos, hogy egy oldalon lesznek, korai forgatási videókon(nagyon rossz minőségű) látható is volt. A szemtanúk elmondása szerint Anne Hathaway-t Christian Bale kísérte ki a Wayne kastélyból. Láthattuk Gordont, Batmant és Macskanőt együtt, ahogy beszélgetnek.
  Szerintem Batman most fog beérni a film végére. Most éri el azt a szintet, magyarán: Többé válik mint egy ember és legenda lesz. Nem véletlenül tették bele ezt az idézetet. Ebből kifolyólag az az ötletet, miszerint Batman meghal, szerintem teljesen elvethetjük. Ez róla szól és a Warner amúgy sem engedné,hogy ő meghaljon. 

Szó-szó helyesírás nem a legjobb, viszont a fekvőtámasz nyomás és a gerinctörés bejött, ám a nem Hathaway-t hanem Cotillardot kísérte be Bruce.

3 megjegyzés:

 1. A kúthoz kapcsolódó spekulációm bejött, miszerint a kút pereme máshol van mint maga a börtön ezért kellett a greenbox technika! Remélem olvassák ezt azok akik vitatkoztak velem :D

  VálaszTörlés
 2. "Bane ha le is tépné a maszkot, akkor miért nem öli meg Bruce-t? érdekes ez a téma." hmm a
  1. trailer: "Ha majd elpusztítottam Gotham-et,megengedem hogy meghalj..."
  asszem 3. trailer: "-Miért nem végzel velem? (Bruce)
  -Mert az nem lenne elég nagy büntetés. (Bane)"
  Szal valószínűleg azt akarta h lássa hogyan omlik össze az amit megvédett éveken át. Legalább is sztem :)

  VálaszTörlés
 3. Az a helyzet, hogy akkor nem volt még második trailer, amikor ezt írtam.
  A második trailerben volt amit elsőnek írtál. Ez a maszk letépés an én gondolatom volt és beigazolódott :) mint utólag kiderült.

  VálaszTörlés