2012. júl. 19.

TDKR - "Botrány" a Rotten Tomateos-on!

Most az Origón megjelent cikkből idéznék nektek:
"A nálunk jövő héten mozikba kerülő A sötét lovag - Felemelkedés-ről megjelent első külföldi kritikák többsége lelkes hangvételű, és a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő site-on jelenleg 84%-on áll a film megítélése. Ha pedig valaki mégis kritizálni meri kedvenc filmsorozatukat, az elvetemült rajongókból rögvest előtör az állat: a Rotten Tomatoeson elsőként publikált negatív kritikára sokszáz komment érkezett, melyek közül számos egyenesen a szerző halálát kívánta. A site fenntartói kénytelenek voltak megszüntetni a kommentálási lehetőséget a cikknél, és erősen moderálni a már kikerült kommenteket, Pedig Marshall Fine - az amúgy nem túl ismert Hollywood & Fine nevű filmes oldalon publikált - írása higgadt elemzés arról, hogy A sötét lovag - Felemelkedés a sorozat legkevésbé sikerült része, mert Christopher Nolan rendező túlságosan is arra koncentrált, hogy valami epikusat hozzon létre, és ettől háttérbe szorult a történet amúgy megragadó érzelmi-emberi oldala. A szerző az izgalmat is hiányolja a filmből, szerinte a túlburjánzó és nehézkes akciójelenetek a Transformers-filmeket idézik."

Ti meddig mennétek el ilyen téren? A cikk nem tért ki arra, hogy a "kritikus" a Sötét Lovagot is lehúzta a sárga földig és a kritikái sincsenek a toppon.. Ez a hír, egy tipikus szarkeverés leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor meglátjuk az újságosnál az aktuális heti sztármagazin borítóját, hogy XY majdnem meghalt, aztán amint belelapozunk az újságba kiderül, hogy véletlen megcsúszott egy fának a tetején, ami "mellesleg "egy méter magas... Az emberek fejében tehát az fog megmaradni, hogy: "-Júúj a hülye Batman rajongók mit csináltak már megint" s a dolog miértjét pedig csak egy bizonyos réteg tudja majd.
Egy biztos: Legalább külföldön is vannak Puzsér Robikák.

2 megjegyzés:

  1. Leszarom a kritikákat meg az imdb értékeléseit, megnézem azt kritizálom magamnak

    VálaszTörlés
  2. A legrosszabb voltaképpen az, hogy filmkritikák miért léteznek? Persze nem anarchistán állok neki a dolognak, de komolyan...a filmeknél szubjektívebb megítélést csak könyveknél lehet megtenni. Mind a filmek, mind a könyvek relatíve lehetnek csak jók és rosszak, mert mindenkinek mást, mást jelent: a kritikákban sokszor leginkább az a legrosszabb, hogy szinte kényszerítő erővel nyomatja beléd az író a saját maga véleményét, ami mind szép és jó, de ne nagy közönség előtt, mert mindenki máshogy éli meg, neki meg pont egy film, amit am. le se szar, csak az asztalára csapták, hogy "Értékeld", a munkájával pedig ami önön-magából indul ki, lehet mások kedvét is elveszi egy-egy film megnézésétől.

    VálaszTörlés