2012. szept. 12.

Ajánló: Batman: A sötét lovag visszatér - 1. rész.

Ma végre megjelent Frank Miller klasszikus képregényének rajzfilmváltozata, azaz A sötét lovag visszatér. A Warner nagyon jól cselekedett, amikor úgy döntött, hogy két részre szedi a filmet, tehát most értelemszerűen az első részt kapjuk meg. A kiadványt idehaza 2000 forintért lehet megvásárolni, Blu-ray verzió nincs. A borítót sajnos elcsúfították a mára már jól megszokott korhatárjelzéssel és ami még poén, hogy elég illúzió romboló Thomas a Gőzmozdony mellett (Gyermekosztály) megpillantani a DVD-t..  A tok most nem egy újrahasznosított akármi, mint tavaly a Batman első évnél.  A menüvel nem erőltették meg magukat túlságosan, de nem is várja el senki, hogy egy csillogó animációktól hemzsegő akármit kapjunk.
Nem szeretnék különösebben spoilerezni, mert bizton állíthatom, hogy itt Magyarországon nem olvasták túlságosan sokan a képregényt. De az biztos, hogy jelenleg ez az egyik legjobb adaptáció a Warner Home-tól. Ebben nagyrészt közrejátszik az alapmű nyomasztó hangulata és Frank Miller kiváló története. A szinkronhangokkal semmi gond nincs, az idősebb karaktereknek hála a magyar szinkron nagyjai elég nagy szerepet kaptak. Fülöp Zsigmond mint Alfred és Kőszegi Ákos mint Batman.. Kiváló választás!
Már éppen beleéltem magam a történésekbe, amikor eszembe jutott a gyilkos gondolat: Vajon hol lesz vége a filmnek? Hány percem maradt még ebből a csodából? Sajnos nagyon gyorsan elrepül az a 73 perc, de legalább kapunk egy kisfilmet, amely valamennyire enyhít az éhségünkön. Ez a klip következő részt hivatott beharangozni. Természetesen van hozzá magyar felirat is. A sötét lovag visszatér 2. rész, 2013-ra van beígérve. Ez most lehet a következő tél, tehát egy év múlva vagy a 2012 utáni, azaz január-február. Kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése