2012. szept. 21.

Ajánló: Nightwing #0

A DC Comics sorra gyártja az előzményképregényeket az új "univerzumához". A Batman és Robint itt az oldalon olvashattátok már magyarul is. (folytatások gőzerővel készülnek) Most éjszárnyt szeretném bemutatni neketek, amiben egy igen érdekes párhuzam található, de erről majd később.
"A trükkök mozgásban tartanak. Csak előrenézünk, sosem hátra"
Dicknek cseppet sem unalmas az élete, az biztos. Szabadidejében mozgó vonatok közt parkour-ozik. Viszont ez számára nem csak egy sima akadályfutás, mert ha a útvonal úgy hozza, akkor bizony mozgó vonatok közt is képesek ugrándozni a haverjaival. Egy arra járó őr megpróbálja őket megállítani, de Raymond már nem tud megállni a lendülettől és berántja őt a sínek közé. Szerencsére Dicknek helyén volt az esze és sikerült az őrt elrántani a gyorsvonat elől. Az esetet megtudják Dick szülei, akik egy cseppet sem örülnek ennek. Az apa őrjöng, mivel ma volt az édesanyjának a szülinapja és úgy érzi a kis Grayson ezt teljesen elrontottam. A szülinapról Dick sem feledkezett meg, hiszen apja távozása után, egyből átadja anyjának az ajándékot, egy karperecet. Valamivel később megtörténik a más jól ismert tragédia. A szülők lezuhannak, Dick elárvul. A nézők közt van Bruce Wayne, ám ez nem sokat segít hősünkön.. Egyelőre.
"Részvétem Dick.."
Na és itt jön képbe a már említett párhuzam. A kis Grayson megnézi Bruce mimikáját és arra a következtetésre jut, hogy neki sem lehet valami fényes élete.. (ismerős?) Este a szakadóesőben útnak indul és kedvenc sportjával próbálja vigasztalni magát. Próbál felejteni, gondolkozni az életén. Legalábbis ami maradt belőle. Egy sikátorban meglátja Batmant, amint a rossz fiúkat zúzza. Ez indítja be nála a hero-faktort, így ő is önbíráskodásba kezd.
"Mert tudom, hogy segítenem kell neki"
Fiatalsága és mozgékonysága miatt jól érti a dolgát, de a két dudás nem fér meg egy csárdában elmélet miatt nem kerülhette el Batman figyelmét sem, aki közeledve hősünkhöz ugyanolyan "fejet vág" mint Bruce Wayne.. (ugye, hogy ismerős) Dick még maszkon keresztül?! is sejti, hogy ki lehet a Denevérember. Amikor Batman elviszi őt a barlangba, akkor kapva kap az alkalom és leleplezi őt. Bruce átérzi a gyermek fájdalmát, majd magához veszi és ezzel megkezdődik a kemény tréning.
"Még nem állok készen!"
Míg egy nap  Alfreddel a Batcomputer előtt követnek egy küldetést, amiben Batman nem áll túl fényesen. Egy rövid lelkizés után, Dick felveszi a Robin jelmezt, majd motorra pattan, hogy megmentse Batmant. Ez sikerült is neki. Batmantől nem várhatunk sok hálálkodást, sőt! Ráparancsol, hogy azonnal pattanjon a Batmobilba. A két hőst hátulról látjuk, majd felhők közt kirajzolódik Éjszárny, ami arról árulkodik, hogy ezzel megkezdődött valami. Valami, ami örökre meghatározza Dick sorsát..
"A dolgok változnak.."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése