2012. szept. 16.

Képregényeink!

A letöltéshez kattints a borítókra!

Titkos Eredetek: Az Ember aki a mélybe zuhan

Batman Knightfall

                                         Batman és Robin  
  
       
Éves számok:

#1

45 megjegyzés:

 1. Sziasztok!Milyen program kell ahhoz hogy tudjam olvasni a képregényeket?Köszi

  VálaszTörlés
 2. Total Commander vagy Winrar. Ezzel ki tömöríted és menni fog.

  VálaszTörlés
 3. bocsi, királyak a képregények, de lehetne nagyobb betűkkel beírni? akkor ki lehetne nyomtatni :)

  VálaszTörlés
 4. Most a negyedik számnál egy kicsit nagyobb betűméretet használtunk, de összességében nem lehet nagyobb betűket használni.
  Amikor elkészítik ezeket a képregényeket, akkor azoknak pontosan akkora "buborékokat" rajzolnak, amekkorába belefér az angol szöveg. Ergo itt fordításban lehet, hogy valahol kicsinek tűnik a betű, de vannak olyan buborékok ahol annyi szöveg van, hogy még így is alig férnek ki a mondatok.

  VálaszTörlés
 5. oké, értem én :) csak a hálózsákos képregényekből indulok ki, ott nyomtatva is remekül olvasható a szöveg. nálatok néha elég sok a fehér hely a buborékban :) mindent bele :)
  a nem new 52-es batmanek folytatódnak?

  VálaszTörlés
 6. Az 52-es Batman egyelőre nem.
  A következőnél megpróbáljuk nagyobbra tenni a betűméretet.

  VálaszTörlés
 7. A 7-es Robint nemtom letölteni, javítsátok, légyszi

  VálaszTörlés
 8. Nem tudja valaki hol lehet megvenni a Batman Knightfall képregényt? Magyarul.

  VálaszTörlés
 9. Pedig a koleszos haverom bátyának megvan. Azt mondta, hogy úgy rendelte (privátban) valami emberkéktől. Én is láttam és magyar.

  VálaszTörlés
 10. Jók a képregények csak a 11.részt nem tudom elolvasni.tudnátok tenni valami ez ügyben ?

  VálaszTörlés
 11. Batwing: szerintem írj egy levelet az ismerősöd bátyjának, amiben röviden bemutatkozol, és elmondod érdekel. Ő nagy vonalakban leírja neked, hogy működik ez az egész.

  VálaszTörlés
 12. Hát, szerintem akkor ez a magyar Knightfall többeket érdekelne (engem is) :)

  VálaszTörlés
 13. Ott van BLATECO honlapban, magyar batman knightfall-ok. :) Most karácsony ajándékban van Knightfall 11 száma. :)

  VálaszTörlés
 14. Megvan... :) Válaszolt a srác... :)

  VálaszTörlés
 15. Sziasztok, nagyon köszönöm a képregényeket, a new 52 többi Batmanhez köthető szériáit lehet valahol tölteni? vagy tervezitek valamelyiket lefordítani?

  VálaszTörlés
 16. Szia. Örülök, hogy tetszenek!

  Aquaman, Piros Sisak és a Törvényenkívüliek, Igazság Ligája első két képregényét letöltheted a blateco.com-ról. Hogy mikor folytatják, fogalmam nincs.

  Tervezni sok mindent tervezünk, majd eldől.

  VálaszTörlés
 17. Szia Cax!

  Írj majd nekem...

  VálaszTörlés
 18. Remélem, azzal a bizonyos Knightfall kötettel kapcsolatos fejleményeket megosztjátok a nagyközönséggel is. Szerintem sokakat érdekelne. :)
  Köszönet előre is.

  VálaszTörlés
 19. Hát én nem tenném... ;-)
  Batwing egyáltalán nem szimpatikus, hogy 1 ahelyett, hogy kérdezted volna az ismerősödet, akinél láttad, kürtölsz szét mindent. Az meg pláne, hogy amint megtudsz valamit ismét csak mész újságolni.
  Ez egy baráti, ismerősi /szűk körű!!!/ kezdeményezés. Nem zárkózunk el tagjaink bővítésétől (de egy- két dolgot azért tudni kell, 1. ez egy 0 hasznos önköltséges dolog, de még így sem olcsó (nem megfizethetetlen, de nem koca-képregényrajongó kra van kitalálva, feleslegesen senki ne fájdítsa a szívét, mert ingyen elolvasható minden a neten),2. ami volt egyszer, az soha többet nem lesz, nincs tartalék, az a vonat már elment, de pl. a knightfall elég hosszú 3. elsősorban képregény iránti elkötelezett embereket keresünk széles érdeklődéssel (marvel/DC és azon belül sok címe)és nem olyan embereket akik egy-egy kötetre "beugranak" és a választék 90%-ára nemet mondanak (értsd mindent (vagy a többségét) vagy semmit)ha érdekel valakit innen a dolog (és elfogadod a fentebb írtakat) akkor
  valódi névvel/pár mondatban mióta képregényezel/mit szeretsz -miket szoktál olvasni lehet jelentkezni Itt:
  kepregenybaratikor@freemail.hu és visszaírunk a részletekkel.

  VálaszTörlés
 20. Most fedeztem fel az oldalt és szeretnék gratulálni a munkátokhoz, no meg a szemmel is jól látható ugrás szerű fejlődésről ami a honosításaitokat jellemzi. Gondolok itt a beírásra, cím és belső feliratok no meg a borítókra.
  Továbbá szeretnék érdeklődni hogy terveztek e más címeket is elindítani különös tekintettel arra hogy több crossovernek is része a széria: Night of the Owls; Batman Death of the Family no meg az új Batman Requiem.
  Ezek tükrében talán nem lenne jobb egy időre a címmel leállni és más még sehol nem honosított ám kapcsolódó sorozatokra koncentrálni? Félre ne értsetek ez csak egy ötlet és semmiképp sem számonkérés lenne a részemről.
  Végezettül szeretnék hosszú problémamentes működést kívánni és azt hogy még sokáig élvezhessük munkátok gyümölcsét.

  VálaszTörlés
 21. Köszönjük szépen, igyekszünk :)

  A kérésedre visszatérve: El sem hiszed mennyi képregény van lefoglalva a nagy képregény honosítóknál. Ez úgy megy, hogy ők lefoglalnak bizonyos címeket és igazából készenlétben hagyják. Belefognak minden másba, de ha te mondjuk elkezded amit ők 3 éve lefoglaltak akkor megy a sírás, beszólások, fikázás és ha jól körbenéz az ember, a negyedik félnek csak morzsák jutnak=unalmas történetek. De természetesen dolgozunk rajta, tényleg havi szinten beszélünk a témáról, főleg most, hogy havonta csak egy képregényt kell honosítani.

  További jó olvasgatást, köszi a hozzászólást.

  VálaszTörlés
 22. Szia!

  Némileg tisztában vagyok a foglalási listákkal és az azokból fakadó visszaélésekkel is. Eredendően nem rossz az ötlet-kiszűri hogy ne dolgozzon senki se feleslegesen, össze lehet(ne) hangolni a munkát stb- viszont a jelenlegi formáját szerintem át kellene alakítani. pld: csak azt lehetne foglalni amit belátható időn belül elkészítesz (1 év), és ha ez az idő lejár max egyszer lehetne a foglalást megújítani így kiszűrve hogy ne legyen egy-egy cím úgymond tartósan naftalinban.
  Ha már az új címek ennyire le vannak stoppolva arra nem gondoltatok hogy akkor visszanyúltok a múltba és a régi sztorikra álltok rá?
  Esetleg beszéltek azokkal az oldalakkal akik szintén Batman és társaiban érdekeltek(Newgen, Blateco, Hálózsák és persze AllComics) és velük egyeztetve olyan sztorikat találni amik számotokra is érdekesek ám nem sérti senki érdekszféráját.
  Van most egy érdekes cikksorozat az 5panels képregények oldalon ami Bruce Wayne vesszőfutása... címre hallgat és a kezdetektől górcső alá veszi a karakter pályafutását. Ott számos történet említésre kerül ami még nem olvasható sehol sem magyarul.
  itt a legutóbbi linkje:
  http://5panels.kepregeny.net/2013/03/13/bruce-wayne-vesszofutasa-avagy-batman-harmadik-eve/  VálaszTörlés
 23. Én sajnálom, így Húsvétkor nagyon vártam a friss Batmant, így részben haragom kifejezése, mikor azt mondom szemét dolog, hogy a Newgencomics nem ad belőle nektek.(még a kis áprilisi tréfátok se segített a hangulatomon) Nagyon állhatatosan csinálják a Batmanokat, de akármilyen tempóval is évekre kitartó anyaguk van, és kicsit önzőség, hogy ebből nem adnak másnak, mikor saját bevallásuk szerint is vannak olyan sorozatok, amikhez évekig nem akarnak hozzányúlni, nem tudom milyen oknál fogva, aki nyilvánvalóan szeretné és van ideje csinálni.

  VálaszTörlés
 24. Nem önzőség, hanem a honosítók között hosszú-hosszú évek óta működő íratlan szabály, hogy az eredeti megjelenéstől számított mininum 1 évig (de inkább tovább)nem nyúlnak a megjelenésekhez. Ennek több oka is van, de a laikusok ebből semmit sem látnak...

  VálaszTörlés
 25. Ehhez az 1 éves szabályhoz annyit fűznék hozzá, hogy valahol olvastam, hogy ennek az indoka, hogy a friss megjelenések ne keresztezzék az esetleges könyvesbolti kiadásokat. Nos mivel DC kiadás hazánkban mindég is gyenge lábakon állt, és meg is szűnt, és nem valószínű, hogy újraindul, szerintem mindegy, hogy mikor honosítanak valamit. Én örülök, hogy akinek huzalma van, az csinálja, amit kedve tartja, legyen az új vagy épp régi, és furcsállom, hogy nem lehet megegyezni.
  Még egy érdekesség, angolul jól beszélek, tehát eredetiben is olvasom, de magyarul is mindég öröm, nemrég oroszul kezdtem el tanulni, és gyakorlás+ szórakoztatásomra kerestem képregényt, hogy angol minta alapján az oroszok hogyan állnak hozzá. Nos kiderült náluk sincs DC és a megjelenés után +1-2 hét és kikerül a friss rész.

  VálaszTörlés
 26. Többek között a könyvesbolti megjelenés lehetősége az egyik ok (bár amikor az egész honosítósdi itthon elkezdődött, akkor még nyomokban sem volt meg a kiadás lehetősége), a másik meg az elv, amiben anno megállapodtak, és többségében sikerül is mindenkinek ezt betartania. Az oroszoknál meg tökmindegy mi van, nem másokkal kellene foglalkozni.

  VálaszTörlés
 27. hello nem tudjátok hol van bolha piac képregény ből mert máskor 10 forintért vetem egy batman és robin képregényt csodálkoztam hogy ilyen olcsó előre is köszönöm :)

  VálaszTörlés
 28. ez az egy éves szabály le redukálódott már fél évre, de egyes honosító oldalak (pl a Blateco) erre is szartak nagy ívben amikor az Új 52-eket csak úgy el kezdték kipakolni.

  VálaszTörlés
 29. Rég volt frissítés. Tudom hogy az oldal profilja nem elsősorban a honosítás de azért megkérdezném hogy számíthatunk e a közeljövőben újabb füzetekre , főkép hogy a kezdetekhez képest a munkátok minősége is ugrásszerűen feljavult. Sőt emlékeim közt felsejlik hogy további címekben is gondolkoztatok.
  Egy szó mint száz kár lenne ha ez a remek kezdeményezés elhalna.

  VálaszTörlés
 30. Meg nem erősített információim szerint: Ha minden igaz, folyik tovább a munka, bár Damian halála minket is letaglózott kissé, valamint közbejött a nyár. Legyetek résen, és köszi a türelmet - - a fordító.

  VálaszTörlés
 31. Ha hiány van mondjuk beíró után akkor én szívesen jelentkezek. :)

  VálaszTörlés
 32. Üdv!
  Cax megtennéd légyszíves, hogy írsz nekem privátban egy e-mailt, a kerdezo83@freemail.hu címre! Batmannal kapcsolatos dolog.

  VálaszTörlés
 33. Üdv!

  Cax írtam neked választ...

  VálaszTörlés
 34. Cax megkaptad az e-mailom?

  VálaszTörlés
 35. nekem nem adja az új számot... másnak?

  VálaszTörlés
 36. Az új képregények (mint a Mikulás alkalmából közzétett) nem kerülnek fel a többi képregény közé?

  VálaszTörlés