2012. okt. 7.

Ajánló: Batman #00

A múlt hónapban rengeteg eredettörténet látott napvilágot a DC Comics #00 füzeteiben (A Batman és Robint olvashattátok is magyarul az oldalon) tehát az egyik legérdekesebbről a Batman #0-ról most ejtenék is pár szót. Fontos az elején megjegyezni, hogy a szülők haláláról és a kiképzésről a Detective Comics #00-ban olvashatunk, így itt érdemesebb volt a készítőknek Batman nemezisével kezdeni, főleg, hogy október közepén Joker nem kevés borsot tör majd a Denevércsalád orra alá. Na tehát: Ez a történet 6 évvel játszódik Batman #01 cselekménye előtt és a legfontosabb tény, hogy Bruce itt még nem Batman, pusztán egy szimpla önbíráskodó, high-tech eszközökkel. Ezt érzi ő is, ezért szeretne valami komolyabbá, személyesebbé válni. Beszivárog Piros Sisak bandájába, ahol egy kisebb csetepaté után kénytelen visszavonulni a csatornába. Az arcát szerencsére nem látták, mert még a "Piros Ötös" maszkja alatt is egy álarcot viselt.
Bruce jelzi a kívánságait Alfrednak, ezután majd kimegy a tetőre "bumerángokat" dobálni. Ezek olyan szerkezetek, hogy amikor azt gazdája eldobja és beáll valahová, akkor beindul egy visszaszámláló s ezután az visszarepül gazdája felé. A lényeg, hogy Bruce dobása után, hirtelen megjelenik Gordon felügyelő, ergo gyorsnak kell lenni ha nem akar lebukni.


Igen kevesen múlott, de sikerült meglépni. A történet végén Piros Sisakot látjuk, amint jót nevet a markába, hiszen megvan a legújabb ördögi terve: Betörni a Wayne torony kutatási részlegébe.
A történet véget ér és 2013-ban folytatják. Hogy mennyit merítenek Joker igazi eredetéből még nem tudni, sőt az is lehet, hogy ez a Piros Sisak lesz igazából Joker. Mindenesetre kár filozofálni, jövőre meglátjuk.

A Batman #00 beszerezhető az Amazonról, digitálisan pedig Comixology.com-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése