2012. okt. 1.

Ki lehetne a következő Batman?

Senki ne vegye készpénznek vagy megingathatatlan bizonyítéknak az itt állított dolgokat. Adok nektek egy nagydoboz "Szerintem"-et és szórjátok meg vele a sorokat.

Sok rajongót foglalkoztat a kérdés, talán a világ második legnagyobb rejtélye az "Élnek-e rajtunk kívül az univerzumban?" téma után. Ám egyvalami közös bennük: Millió válasz és ötlet van erre, így én most megosztom veletek a saját elképzelésemet. De előtte nézzünk egy kicsit a múltba.
http://m.cdn.blog.hu/ko/kobli/image/batman-and-robin-6.jpg
Tudom ám, hogy legbelül mindenkinek ez a film a favorit..
Ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a vásznon a 60-as évek után végig javuló tendenciát mutatott Batman karaktere. Na jó, a kilencvenes évek végén volt egy kis visszaesés ugye, elég ha George Clooney-ra gondolunk, de összességében elmondható a javulás. Aztán mint tudjuk a George-féle Batman és Robin akkora sikert aratott világszerte, hogy a Warner inkább pihentette a karaktert, egészen 2005-ig, amikor elkészült a mára már alapműnek mondható Batman Kezdődik! Itt egy új Batmant ismerhettünk meg, majd kimondva és kimondatlanul is egy apró szünet következett, egészen 2012-ig, ahol a Felemelkedésben Christian Bale hatalmasra tette a lécet mint Batman mint pedig Bruce Wayne. Gondolom észrevettétek, hogy a Sötét Lovagot kihagytam. Tudatosan hagytam ki, mert úgy gondolom, hogy ebben a részben nem tudhatunk meg többet Batmanről. A jellemfejlődése megállt egy ponton.. Mintha egy videojátékhoz kapnánk egy DLC-t. Így a 2005-ös kezdődikben egy olyan dolog indult útjára ami csak idén tudott kiteljesedni.
http://konzolokszervize.hu/data/picture_product/11/5011/batman-arkham-city-xbox-360-x360-9035.jpg
Szakítsunk a teljesen fekete ruhával. Egy ilyen Batmant szívesen látnék a moziban.
Az új Batman a filmbeli karakterének egyetlen aranyszabályra kellene épülnie: A valóságtól való teljes elrugaszkodás és a képregényben használt elemek (Batarang, Batwing) használata. Tehát ezalatt azt értem, hogy nem hídépítő autó hanem Batmobil minden magyarázat nélkül. Hogy erre miért van szükség? Ha a Justice League filmbe akarják szerepeltetni (Vagy a Justice League film után önálló filmben, ugyanis a legújabb pletykák szerint Batman ott tűnne fel először) ezt az új Batmant, akkor célszerű ezeket a dolgokat használni és nem a valóéletből meríteni, mert összekuszálja a filmet. Most gondoljunk bele, mennyire hülyén nézne már ki egy Nolan filmben repdeső Superman vagy éppen hangsebességgel futkározó Flash? Mi esélye lett volna Bane-nek Supermanék ellen? Hol volt Superman amikor Gotham ekkora katasztrófa szélén állt? Nem. Ez az ötlet alapból túl sok kérdést vetne fel, ezért biztosra vehetjük, hogy Nolan univerzuma soha nem fog összekapcsolódni Superman Metropolisával.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m5mnjvahPJ1qlcqbso1_1280.jpg

Az én választásom egy olyan személyre esett, akit még annó a 300-ban láttam, majd a tavalyi X-Men filmben Magnetóként, Szégyentelenben Brandonként, idén pedig a Prometheusban. Tudom ez elég sovány lista, de mégis érzek egy fura párhuzamot Michael Fassbender és az DC Comics 52' Batmanje közt. A színészi tehetségére úgy gondolom nincsen panasz, a magányos gazdag milliárdos szerepével biztos megtudna birkózni. Az már megint más kérdés, hogy hogy mutatna rajta Batman szimbolikus álarca.
Más színészeket is elképzeltem a rebootba, de nem Batmannek:

Macskanő/ Selina Kyle - Eva Green
Alfred - Clint Eastwood
Vicky Vale - Charlize Theron

A történetet (trilógiát) pedig két karakterre építeném: Batman és Hush.
Hush karakterét imádom. Konkrét célok vezérlik, távol áll tőle a töketlenkedés, nem veszíti el az egyensúlyát még a legszorultabb helyzetekben sem. Céltudatos és elszánt. Kiváló ellentéte Batman-nek.

Az első részben szerepeltetném Jokert és Thomas Elliot-tot aki jó barátja Bruce-nak (Persze csak a film elején, hiszen a Wayne család halálakor eltűnne egy kis időre) Majd a film közepe felé Macskanő tiszteltét tenné, egyfajta Famme Fatale szerepben és itt jön a képbe Eva Green, aki az ilyen szerepekre született. A cselekményt úgy fejezném be, hogy Thomas visszatér Gothambe.

A folytatásban Hush bosszút akarna állni Bruce-on, de időközben megtudja, hogy Batman és Bruce Wayne ugyanaz a személy. Másodhegedűsnek Rébuszt tenném, aki megint csak megdolgoztatja Batmant. 

A trilógia utolsó darabjában emberek tűnnek el, Brucet kétségek gyötrik, nem bírja megállítani a mészárlást és még a magány keserűsége kínozná hősünket. Hush gyűjti a hullákat majd összeállítja belőlük Bruce arcát..
A lezárásnál lehetséges, hogy Batman-nek is meg kellene halnia és értelmet nyerne az, ami miatt Batman sosem volt igazi csapatjátékos. Ez pedig a bizalom fogalma.

Ti kit állítanátok Christian Bale örökségébe?
Milyen történetet szántok Batman-nek? 
 Érvek, ellenérvek, ötletek. Jöhetnek kommentbe.

3 megjegyzés:

 1. Üdv! Nem tudom,lehet én gondolom rosszul de(és hozzá teszem,hogy gyerekoromtól kezdve a legnagyobb hős akit a mai napig istenítek és favorizálok)nem szeretném senki máson látni a maszkot.Hogy miért?Mert ez a három Christian Bale által alakított Batman film felülmúlhatatlan ami le lett zárva nem is akárhogy úgyhogy egyszerűren vége, és ami ez után jöhet az már csak rosszabb lehet!

  VálaszTörlés
 2. Nos én Batmannak biztos hogy Colin Farellt tudnám elképzelni és történetileg valami olyan komoly és ötletekkel teli dolgokat állítanék össze mint pl: Arkham City vagy Arkham Asylum. Gonoszoknál biztos hogy Joker, Mr.Fagy, Kétarc, meg talán Bane jöhetne szóba. Batman stílusának olyannak kéne lenni mint az Igazság Ligája mesébe az szerintem tökéletes neki. Zenéhez egyértelműen Hans Zimmert fogadnám fel. :) Batman öltözéke meg szinte teljesen olyan lenne mint az Arkham játék sorozatokba egyszerűen k***a jó! :)

  VálaszTörlés
 3. Szerintem Charlize mcskanőként isteni lenne.
  Batman legyen Joe Manganiello,az hangja ütne.

  VálaszTörlés