2012. dec. 27.

Ajánló: Atlantisz Trónja!

Tegnap elkezdődött a DC Comics egy újabb nagy fejezete a Throne of Atlantis (Atlantisz Trónja), melyben Aquaman a központi szereplő. Tudni kell, hogy a képregényben az emberek nem nagyon csípik Aquamant. Bolondnak tartják, hogy halakkal "beszélget", egy étterembe nem tud anélkül elmenni, hogy ne gúnyolódjanak vele. Ideje volt már a DC-nek megmutatni: Ebben a karakterben igenis rengeteg potenciál van. Nagyon jó kis történet lett, már az első szám után felkeltette az érdeklődésemet. A rövid története annyi, hogy valaki eltérítette egy nagy erejű hajónak a fegyvereit, akik pont gyakorlatoztak a nyílt tengeren és ezek a gyilkos rakéták pont az óceán legmélyébe csapódtak. Az emberek megnyugodtak, mondván semmi nincs ott.. Közben kiderült, hogy Metropoliszt érdekes módon elöntötte a víz.
De rosszul hiszitek, ha egy kis árvízre gondoltok. A tenger szó szerint kifordult a medréből és víz alá temette az egész várost. Ez is persze a legrosszabbkor jött, hiszen Diana és Clark együtt romantikáztak egy vacsora keretében. Természetesen Lois is a helyszínen van, egy rejtélyes idegen megmenti őt. Ezután kiderült egy apró tény, miszerint az Atlantisziak a történet elején lévő robbanásokat jelnek fogták fel, egy jelnek mely háborút jelent a szárazföldiek és az Atlantisz lakói közt.  A történetnek itt vége van és az Aquaman 15. számában folytatódik tovább, ahol Gotham City is a víz martalékává válik. Mera (Aquaman felesége) megpróbálja elvezetni azt a sok vizet, de érzi, hogy szélmalom harcot vív és teljesen kifárad. Aquaman megbeszéli az Igazság Ligájával, hogy hadd beszéljen ő a testvérével és próbálja meg elsimítani az ügyet. Bár a többiek vonakodnak az ötlettől, mert azért mégis egy gyilkosról beszélünk, de Batman beleegyezik. A vita egy idő után kezd eldurvulni Aquaman és testvére között. Ekkor Superman, Wonder Woman és Batman kezébe veszi az irányítást, majd ítélkezik Atlantisz jelenlegi uralkodója felett. Aquaman elveszti a józan joggal Batman torkának kap. A történet jövőhónapban folytatódik. Jómagam zseniálisnak tartom ezt a húzást. Aquaman a tenger ura. Ha valaki elsimíthatja ezt az ügyet akkora az egyedül ő. Nem a kriptoni, nem a denevér és nem az amazon. Csak a "halember" képes megmenteni a világot.
Most elég nagy vonalakban meséltem, a főbb részeket szinte kihagytam, mert jó ha nektek is marad valami élvezet az olvasás közben. Említésre méltó még Marvel Kapitány, aki a Justice League utolsó oldalain havonta kapott egy-egy minitörténetet. Ez a nyolcadik résznél jár, aki nem ismerné a karaktert az jobb ha tudja, hogy egy kisgyerekről beszélünk. Billy Batson ennek a történetnek a szereplője, kit ősi hatalommal ruháznak fel. Ha elkiáltja magát, hogy: "-SZEZÁM!", abban a pillanatban egy erős felnőtté, Marvel Kapitánnyá változik. Az előző számokban repülnek a haverjával és gyermeki naivitással élvezik ennek az új hatalomnak minden percét. Örömök eddig a számig tartott. Fekete Ádám megtalálta Marvel Kapitányt. És, hogy mi lesz ebből, még nem tudni...

1 megjegyzés:

  1. Szerintem SHAZAM-ot kiállt... (Vagyis kiállthat Szezámot is, de abban az esetben valószínűleg csak néhány Muppet Show szereplő bukkan fel, ami nem az igazi)

    VálaszTörlés