2012. dec. 3.

Michael Caine a Felemelkedés végéről beszélt!

Nemrégiben interjút készítettek Michael Caine-nel, így érthető módon szóba került a Felemelkedés és annak befejezése. Sokan képzelgésnek tartják Alfred utolsó jelenetét, pár sor erejéig erről van most szó.

"A filmben egy átlagos napom volt. A feladatom, hogy tegyem amit kell, csak simán bólintsak, semmi több. Korábban azt mondtam Brucenak, hogy szeretném a feleségével, esetleg a gyermekével látni. Nem szólunk egymáshoz egy szót sem, csak barátságosan bólintunk egymásnak. Nyilvánvaló, hogy ez egy boldog befejezés volt."

Igazából semmit nem tudunk meg, de a tény, hogy Batman halálát egyesek igazinak tartják több helyen is sántít.
1. Bruce még Mirandával beszélgetett amikor Alfred úgymond lelépett. Miért képzelte volna a film végére Selinát?
2. Ki javította meg a Batsignalt?
3. Ki fejezte be a "BAT" robotpilótáját?
4. Ki tette volna John Blake táskájába a Batbarlang koordinátáját?

Az Eredet vége ne csapjon be senkit. Itt kőkeményen elvarrták a szálakat. Bruce végleg új életet kezdett, nem tér vissza Gothamba hiszen ott "csak fájdalom várja", hogy Alfred szavaival éljek. A lényeg, hogy Batman egy szimbólum, ő bárki lehet. Bruce viszont révbe ért. Ezzel van vége a trilógiának és ez így jó.

1 megjegyzés:

  1. A létező legjobb befejezése a trilógiának. Alfred elmondta Bruce-nak, hogy mit szeretett volna látni a szabadsága alatt vele kapcsolatban, és végül ez meg is történik a film végén, beteljesítve ezt. Ez a szál annyira el van találva, hogy erre nem is tudok szavakat találni.

    VálaszTörlés