2012. dec. 31.

2012 év végi összegzés!

Hogy elrepült ez az év ugye? Csemegézzünk egy kicsit, az év Batmanes termései közt. Négy dolgot tudnék kiemelni. Az első, hogy megjelent WiiU-ra az Arkham City Armored Edition, ami egy kicsit felturbózott változata az alapjátéknak. Ebben az évben kaptuk meg az A sötét lovag visszatér első "fejezetét" DVD-n, ezt jövőre év elején folytatják Ezen kívül igen hamar visszatért Joker a képregényes univerzumba.
2012 legnagyobb durranása pedig a Sötét Lovag trilógia lezáró epizódja a Felemelkedés, ám ez ugyan valamivel gyengébb lett mint az előző rész, de még így sem lehet okunk panaszra, hiszen az egyik legerősebb képregényfilmes trilógiát tudhatjuk a gyűjteményünkbe.
Az oldalról annyit, hogy a képregényfordítás ügye végre teljesen elsimult, megtaláltuk a megfelelő szériát és húsz képregényt sikerült is lefordítanunk. Az oldal elég szépen fejlődött, sok új olvasót köszönthetünk köreinkben a statisztikák pedig az egekbe szálltak a Felemelkedés premierének hetén. Külön köszönöm Tordai Leventének azt a köszönő levelet amit hozzám intézett még júliusban, ezt a szép gesztust semmiképpen sem feledem el, mint ahogy Biczó Rolandot és Nagy Dánielt sem, akik segítő kezet nyújtottak a képregények fordításában és a borítók elkészítésében. Fóri Ákos sem utolsó a sorban, aki sorra linkelgette nekem a különböző Batmanes híreket! Szerkesztésileg elég zökkenőmentes volt ez az év, de a legfontosabb, hogy sikerült minden hírt szinte egy időben az amerikai megjelenéssel posztolni és ez szerény véleményem szerint megint csak az oldal színvonalát emelte. Pár exkluzív tartalommal sikerült olyan nagy oldalak figyelmét felkeltenünk mint a comicbookmovie.com vagy a collider.com. Na de kanyarodjunk vissza 2013-hoz, mert Az Acélember érkezik júniusban.. de ezenkívül ki tudja? Az is lehet, hogy az Arkham széria harmadik részéről is hallhatunk végre valamit. Azt sem tartom kizártnak, hogy belekezdünk egy újabb képregényszéria fordításába, ez pedig nem titkoltan az "új" Batman lenne.
Előre is Boldog Újévet mindenkinek, remélem jövőre is velem tartotok de azt jobban, hogy tetszett az idei felhozatal.

Major Márk - Cax

2012. dec. 30.

Nightwing - Az első képek!

Egy újabb rajongói kisfilmmel van dolgunk, amely 100 ezer dollárból lett összehozva. Egyelőre három képet kapott a comicbookmovie.com és jól látható, hogy jelmezileg a DC New 52-es vonalát követik. A többi képért katt a fenti linkre.

2012. dec. 28.

Letölthető Képregény: Batman és Robin #15

Ma elérkeztünk az év utolsó Batman és Robin képregényéhez. Ezzel a hetente új képregény ciklus bezárul, innentől fogva havonta jelentkezünk majd Damianék kalandjaival. Így visszagondolva igen erős szériáról beszélhetünk, Bruce apaságból nálunk jelesre vizsgázott, de azért volt egy-két olyan megszólalása amelyek már valóban erőltetettnek látszottak. Remélem hamarosan hallunk még Talia-ról is, és nagyon várom azt a pillanatot amikor Damiannak választania kell majd anyja és apja közt. A következő szám január 16-án jelenik meg, ehhez mérten számítsatok a magyarosításra. Remélem jövőre is hű olvasói maradtok a képregénynek.
Jó olvasást kíván Biczó Roland és Major Márk.
Letöltés itt

2012. dec. 27.

Christopher Nolan: Batmannel ellentétben Superman repül!

A Hollywood Reporter elcsípte Christopher Nolant és mi másról, mint a Man of Steel-ről kérdezték.


"Az én értékrendemet számításba véve Supermant és az ő világát úgymond sokkal nehezebb létrehozni mint Batmanét. Zacknek számtalanszor át kell néznie a filmet, a vágásokat nagyon hosszú utómunkálatok folynak hiszen Batmannel ellentétben Superman repül."

"A tökéletes ember akit erre a feladatra találhattak az Zack volt. Hihetetlenül képzett és eddig stílusos világokat sikerült az asztalra pakolnia, gondolok itt a 300-ra vagy a Watchmen-re, ami a mindennél nagyobb kihívás."

Ajánló: Atlantisz Trónja!

Tegnap elkezdődött a DC Comics egy újabb nagy fejezete a Throne of Atlantis (Atlantisz Trónja), melyben Aquaman a központi szereplő. Tudni kell, hogy a képregényben az emberek nem nagyon csípik Aquamant. Bolondnak tartják, hogy halakkal "beszélget", egy étterembe nem tud anélkül elmenni, hogy ne gúnyolódjanak vele. Ideje volt már a DC-nek megmutatni: Ebben a karakterben igenis rengeteg potenciál van. Nagyon jó kis történet lett, már az első szám után felkeltette az érdeklődésemet. A rövid története annyi, hogy valaki eltérítette egy nagy erejű hajónak a fegyvereit, akik pont gyakorlatoztak a nyílt tengeren és ezek a gyilkos rakéták pont az óceán legmélyébe csapódtak. Az emberek megnyugodtak, mondván semmi nincs ott.. Közben kiderült, hogy Metropoliszt érdekes módon elöntötte a víz.
De rosszul hiszitek, ha egy kis árvízre gondoltok. A tenger szó szerint kifordult a medréből és víz alá temette az egész várost. Ez is persze a legrosszabbkor jött, hiszen Diana és Clark együtt romantikáztak egy vacsora keretében. Természetesen Lois is a helyszínen van, egy rejtélyes idegen megmenti őt. Ezután kiderült egy apró tény, miszerint az Atlantisziak a történet elején lévő robbanásokat jelnek fogták fel, egy jelnek mely háborút jelent a szárazföldiek és az Atlantisz lakói közt.  A történetnek itt vége van és az Aquaman 15. számában folytatódik tovább, ahol Gotham City is a víz martalékává válik. Mera (Aquaman felesége) megpróbálja elvezetni azt a sok vizet, de érzi, hogy szélmalom harcot vív és teljesen kifárad. Aquaman megbeszéli az Igazság Ligájával, hogy hadd beszéljen ő a testvérével és próbálja meg elsimítani az ügyet. Bár a többiek vonakodnak az ötlettől, mert azért mégis egy gyilkosról beszélünk, de Batman beleegyezik. A vita egy idő után kezd eldurvulni Aquaman és testvére között. Ekkor Superman, Wonder Woman és Batman kezébe veszi az irányítást, majd ítélkezik Atlantisz jelenlegi uralkodója felett. Aquaman elveszti a józan joggal Batman torkának kap. A történet jövőhónapban folytatódik. Jómagam zseniálisnak tartom ezt a húzást. Aquaman a tenger ura. Ha valaki elsimíthatja ezt az ügyet akkora az egyedül ő. Nem a kriptoni, nem a denevér és nem az amazon. Csak a "halember" képes megmenteni a világot.
Most elég nagy vonalakban meséltem, a főbb részeket szinte kihagytam, mert jó ha nektek is marad valami élvezet az olvasás közben. Említésre méltó még Marvel Kapitány, aki a Justice League utolsó oldalain havonta kapott egy-egy minitörténetet. Ez a nyolcadik résznél jár, aki nem ismerné a karaktert az jobb ha tudja, hogy egy kisgyerekről beszélünk. Billy Batson ennek a történetnek a szereplője, kit ősi hatalommal ruháznak fel. Ha elkiáltja magát, hogy: "-SZEZÁM!", abban a pillanatban egy erős felnőtté, Marvel Kapitánnyá változik. Az előző számokban repülnek a haverjával és gyermeki naivitással élvezik ennek az új hatalomnak minden percét. Örömök eddig a számig tartott. Fekete Ádám megtalálta Marvel Kapitányt. És, hogy mi lesz ebből, még nem tudni...

2012. dec. 24.

Karácsonyi meglepetés!

Tegnap sikeresen elszóltam magam a holnapi meglepetésről, de először térjünk ki annak történetére.
A Nolan féle Batmant elég sok helyről merítették, de talán ez az a képregény aminek a legtöbb köze van a Batman Kezdődik!-hez. Nolan bácsi el is mondja a Felemelkedés bónuszkorongján, hogy az "Ember aki a mélybe zuhan" elég nagy hatást gyakorolt rá és nagyon tetszett neki ez a fajta megközelítése Batman-nek.
Biczó Roland engem is meglepett, mikor készen és váratlanul elküldte nekem a karácsonyi ajándékot.

Tehát ezzel a képregénnyel kívánok Roland Nevében is Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!

2012. dec. 23.

Letölthető Képregény: Batman és Robin #14


Na csak megérte fent maradni. Mondjuk ha reggel olvassátok akkor lényegtelen, de az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Nos, ha pár perccel is, de sikerült ígéretemhez híven a mai nap szállítani nektek a Batman és Robin 14. számát. Innen már csak egy apró lépés és rekordidő alatt utolértük az amerikai megjelenést. Na de nem lopom tovább az időtöket, itt a képregény!

Acélember - A második trailer szinkronosan!

Úgy hallatszik, hogy Nick Fury és Coulson ügynök szabadnaposak voltak... Elég gyenge a trailer szinkronja, de ne higgyétek, hogy ez marad majd a filmben.. Sőt már a következő előzetesben is mások fogják a hangokat adni.
szólj hozzá: Az acélember - 2 szinkronos előzetes (12E)

A poszter természetesen rajongói munka.

TDKR: Ingyenes promóció az AppStore-ban!

A Warner kiadott egy új, interaktív könyvet, amin a film érdemeit reklámozzák teljes erővel. Az App Store-ban már elérhető.

JL: Minimalista poszterek!


TDKR: Érdemek képekben!2012. dec. 22.

2012. dec. 20.

TDKR: YouTube rekord!

Egy kis infómorzsával jelentkezünk most: A YouTube legnézettebb filmelőzetese a Sötét Lovag: Felemelkedés harmadik trailere lett.

2012. dec. 19.

Super Power Beat Down: Nightwing vs Gambit!

A SPBD egy újabb epizóddal bővült, melyben Gambit és Nightwing méri össze erejét. Pár hét múlva, pedig Superman fog Thor ellen feszülni! 

2012. dec. 18.

TDKR: Egy-két új kép az éterből!

TDKR Part 2 - A Blu-ray extrái!

Sajnos idehaza nem lesz majd kapható a The Dark Knight Returns Part 2 Blu-ray változata, így le sem fordítóm a Warner sajtóanyagát, hogy mégse fájdítsuk itt a szívünket. Mindenesetre örüljünk ha majd a DVD-n nekünk lesz egy-két extra videó."Epic Animated Conclusion to Frank Miller’s Comic Masterpiece

Comes to Blu-rayTM Combo Pack, DVD, On Demand & For Digital Download
BURBANK, CA (December 17, 2012) – Batman must battle old friends and
foes on two fronts in the epic animated conclusion to Frank Miller’s
masterpiece in Batman: The Dark Knight Returns, Part 2, the next entry
in the popular, ongoing series of DC Universe Animated Original
Movies. Produced by Warner Premiere, DC Entertainment and Warner Bros.
Animation, the all-new, PG-13 rated film arrives January 29, 2013 from
Warner Home Video as a Blu-ray™ Combo Pack ($24.98 SRP) and DVD
($19.98 SRP), On Demand and for Digital Download. The Blu-ray™ Combo
Pack will include UltraViolet™*.

With Gotham City back under his watchful eye, and accompanied by able
sidekick Robin, Batman continues to battle crime – but his resurgence
awakens a far worse evil at Arkham Asylum: The Joker. In the meantime,
Superman has been dispatched by the President to halt Batman’s
unsanctioned reign by whatever means necessary. Between the Joker’s
diabolical scheme to drag Batman to the darkest levels of insanity,
and the Man of Steel’s seemingly invincible physical presence, the
Dark Knight must confront adversaries and allies simultaneously while
maintaining the peace in Gotham City.

Primetime television stars Michael Emerson (Person of Interest, Lost)
and Mark Valley (Human Target, Fringe) join the voice cast as The
Joker and Superman, respectively; and popular talk show host Conan
O’Brien gives voice to animated talk show host Dave Endochrine. Fanboy
favorite Peter Weller (RoboCop, Dexter) continues as Bruce
Wayne/Batman, and he is once again accompanied by David Selby (The
Social Network, Dark Shadows) as Commissioner Gordon, Ariel Winter
(Modern Family) as Carrie/Robin, and Michael McKean (This is Spinal
Tap) as Dr. Bartholomew Wolper. Also featured in the voice cast is
Maria Canals-Barrrera (Wizards of Waverly Place) as new Commissioner
Yindel, Paget Brewster (Criminal Minds) as Lana Lang, and Radio Hall
of Fame member Michael Jackson as Alfred.

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 is directed by Jay Oliva (Man
of Steel, Green Lantern: Emerald Knights) from a screenplay by Bob
Goodman (Warehouse 13). Sam Register (Young Justice, Teen Titans, Ben
10), Bruce Timm (Justice League: Doom), Michael Uslan (The Dark Knight
Rises) and Benjamin Melnicker (The Dark Knight Rises) are executive
producers.

“Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 is epic animated filmmaking
at its finest Crafted by an impressive team of filmmakers and voice
talent alike it’s the perfect complement to the initial installment,”
said Mary Ellen Thomas, Warner Home Video Vice President, Family &
Animation and Partner Brands Marketing. “Just when you thought the
story couldn’t become any more intense, the Joker and Superman arrive
to up the ante – and Michael Emerson’s approach to the Joker is
particularly chilling. This is a film no fan can do without.”

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 Blu-ray™ Combo Pack has more
than 2 hours of exciting content, including:
• Standard and high definition versions of the feature film
• UltraViolet™*
• Sneak Peek at Superman: Unbound, the next DC Universe Animated Original Movie
• Featurette – “The Joker: Laughing in the Face of Death” – An all-new
featurette. A fitting tribute to the Joker, giving perspective as to
why this engrossing character is the true arch nemesis of Batman.
• Documentary – “Superman vs. Batman: When Heroes Collide” – An
all-new documentary. Batman and Superman have a long history of
friendship and conflict. Batman: The Dark Knight Returns brought an
end to that conflict. This is the story behind that battle.
• Featurette – “From Sketch to Screen” – An all-new featurette.
Director Jay Oliva gives a fascinating animatic breakdown of five of
his favorite moments from Batman: The Dark Knight Returns.
• Look Back – Sneak Peek at Batman: The Dark Knight Returns, Part 1
• Two bonus episodes from Batman: The Animated Series (“The Last
Laugh” and “The Man Who Killed Batman”) and an episode from The New
Batman Adventures (“Legends of the Dark Knight”), all handpicked by
producer Alan Burnett.
• Digital Comic – Excerpt from the graphic novel The Dark Knight Falls
by Frank Miller.
* Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 UltraViolet offer is a
limited time offer. Restrictions and limitations apply. Go to
ultraviolet.flixster .com/info for details.
About Warner Bros. Home Entertainment:
Warner Bros. Home Entertainment Group brings together Warner Bros.
Entertainment’s home video, digital distribution, interactive
entertainment/videogames, direct-to-DVD production, technical
operations and anti-piracy businesses in order to maximize current and
next-generation distribution scenarios. WBHEG is responsible for the
global distribution of content through DVD, electronic sell-through
and VOD, and delivery of theatrical content to wireless and online
channels, and is also a significant worldwide publisher for both
internal and third party videogame titles.

About DC Entertainment:
DC Entertainment, home to iconic brands DC Comics (Superman, Batman,
Green Lantern, Wonder Woman, The Flash), Vertigo (Sandman, Fables) and
MAD, is the creative division charged with strategically integrating
its content across Warner Bros. Entertainment and Time Warner. DC
Entertainment works in concert with many key Warner Bros. divisions to
unleash its stories and characters across all media, including but not
limited to film, television, consumer products, home entertainment and
interactive games. Publishing thousands of comic books, graphic novels
and magazines each year, DC Entertainment is the largest
English-language publisher of comics in the world. In January 2012,
DC Entertainment, in collaboration with Warner Bros. and Time Warner
divisions, launched We Can Be Heroes—a giving campaign featuring the
iconic Justice League super heroes—to raise awareness and funds to
fight the hunger crisis in the Horn of Africa.

BATMAN and all related characters and elements are trademarks of and ©
DC Comics. (s12)

About Warner Bros. Animation
Warner Bros. Animation (WBA) is one of the leading producers of
animation in the entertainment industry, with an innovative and
talent-rich roster boasting some of the most accomplished writers,
producers and artists working today. The studio is on the cutting edge
of animation technology and has both CG and traditionally animated
projects in current production and development. For TV, WBA produces
series such as Green Lantern: The Animated Series, The Looney Tunes
Show, MAD, Scooby-Doo! Mystery Incorporated and Young Justice:
Invasion, as well as the forthcoming Beware The Batman and Teen Titans
Go!, for Cartoon Network. WBA also produces series and additional
original content — including animated shorts — for Cartoon Network’s
multiplatform branded DC Nation programming block. In addition to TV
programming, WBA produces theatrically released CG cartoon shorts
featuring iconic Looney Tunes characters, rendered in stereoscopic 3D.
WBA also creates the highly successful series of DC Universe Original
Animated Movies for DVD. Producing for multiple platforms including
TV, digital and home entertainment both domestically and
internationally, WBA is highly respected for its creative and
technical excellence, as well as for maintaining the Studio’s rich
cartoon heritage. It is also the home of the iconic animated
characters from the DC Comics, Hanna-Barbera, MGM and Looney Tunes
libraries. One of the most-honored animation studios in history, WBA
has been honored with six Academy Awards®, 35 Emmy® Awards, the George
Foster Peabody Award, an Environmental Media Award, a Parents’ Choice
Award, the HUMANITAS Prize, two Prism Awards and 20 Annie Awards
(honoring excellence in animation)."

2012. dec. 16.

Injustice: Előzményképregények érkeznek!

Jövőre érkezik a Netherrealm új játéka, ennek apropóján pedig a DC Comics kiad három előzményképregényt amit, januártól kezdődően havonta jelenik majd meg.. A történetért Tom Taylor, míg a rajzokért Jheremy Raapack felelős. A borítókat már most közszemlére bocsájtották, ezeket látjátok most.

Letölthető Képregény: Batman és Robin #132012. dec. 15.

Trónok Harca: House Wayne!

Egy lelkes képmanipulátor elkészítette pár szuperhős házának lobogóját, olyan igazi Trónok Harca stílusban.