2013. jan. 16.

Ajánló: Injustice képregény!

Előrebocsájtom, hogy a következő írás spoileres lehet, sőt nem lehet hanem az is. Ugye azt mindannyian tudtuk már hetek óta, hogy készül a játékhoz egy előzményképregény amely három rövid kis történetben igyekszik elmesélni nekünk az eseményeket, mert azért csak jó ha valamennyire képben vagyunk mikor betesszük a lemezt.
Az igazat megvallva én reménykedtem benne, hogy a leosztás havonta történik, mert én ezekkel a hetente megjelenő rémálmokkal felettébb nem vagyok megelégedett, elég csak a Smallville 11. szezonjára gondolnom, hogy a kezem ökölbe szoruljon.. Na de erőt vettem magamon és még ez a negatív előítélet sem gátolt meg a kiadvány elolvasásában.
A félelem hatalom, most pedig a titokzatos Vasököl uralkodik (Vasököl említésekor Superman címeres lobogókat láthatunk), aki egy hatalmas gépsereggel tartja terrorban a világot. Ekkor egy reccsenés és 5 évet utazunk vissza az időben, amikor is Lois és Clark a kényelmes ágyukban szunyókálnak, amikor Clark meghallja Lois méhében szunyókáló fiának szívverését, felébredve pedig kombinál egy sort a biztonságukat illetőben. Annyira elmerül a tervezgetésben, hogy a lány egy könyvel rángatja őt vissza a való világba, értsd: Egy jól irányzott hajítással fejbe dobja vele. Miss Lane megnyugtatja, hogy nincs mitől félnie. Telefon csörren, a planettől keresik, jó riporternő lévén pedig hülye lenne kihagyni ezt a ziccert.
Az Acélember is repül egyet a friss levegőn, majd összefut Batmannel aki éppen a gonosz polgárok arcát darálja ezerrel, méghozzá metropoliszban. Szó szót követ, Superman közli Batmannel, hogy Lois terhes és szeretné ha a keresztapja lenne a fiúknak, ám hatalmas meglepetésére Batman már régen tudja ezt a terhesség ügyet és fapofával fogadja a Clarkék gesztusát. Ez az apró párbeszéd bevallom nagyon tetszett:

Superman: -Szeretnénk ha te legyél a keresztapja.
Batman rezzenéstelen arccal fogadja az infót.
Superman: - Szóval így néz ki ha a világ legnagyobb nyomozóját meglepik!
Egy kis szünet után:
Superman: - Hallom a szívverésed Bruce.

Mindketten a városra merednek, Batman pedig csak elmosolyogja magát. Ezután Lois és Jimmy bajba kerül, felbukkan Joker majd fejbe lövi Jimmyt. A történetnek itt vége, jövőhéten folytatás.
Már kezd összeállni a kép, valószínűleg Joker megöli Loist és gyermekét, ezért az Acélember begurul és olyat tesz, amit nem kellene.. Sikerült beleültetni a bogarat a fülembe és mivel egy egydolláros heti képregényről beszélünk, így valószínűleg azt is megveszem majd, lehet írok is róla.

★★★★★

3 megjegyzés:

  1. Imádom Superman - Batman kapcsolatát

    VálaszTörlés
  2. Pont ezért hihetetlen számomra ezek a "John Blake az Igazság Ligájában" cikkek, hírek, pletykák, hülyeségek.

    VálaszTörlés
  3. Igen, pletykák. Nem fog ő lenni, garantálom :d

    VálaszTörlés