2013. jún. 3.

Filmezzünk!

Közeleg Superman megalkotásának 75. évfordulója, június van, érkezik a mozikba az Acélember, sokan azonban már azt várják, hogy a Marvel Bosszúállók filmjéhez hasonlóan, a DC hősök mikor állnak össze az Igazság Ligájába.

További infók és képek: https://www.facebook.com/BatmanHungary?hc_location=timeline)

Szóval az már biztos, hogy SPOILER!!! a Wayne vállalatra nem kis utalás lesz az Acélemberben SPOILER VÉGE!!!
Sokan viszont jobban várnának egy Supi/Bats filmet egy Liga filmnél.

Mi akkor a probléma?

Az eddigi Ligascriptek mind a kukában landoltak, a Warner csak a pénzt nézi. Mi a teendő? Nolan Batmanje alig hűlt ki, újraalkotni a karaktert, hát lehet, hogy harakiri lenne. Használják hát fel a régit, követelik sokan. Bale (
http://www.imdb.com/name/nm0000288/?ref_=sr_1) karakterét sokan visszasírják, maga Cavill (http://www.imdb.com/name/nm0147147/?ref_=sr_1), az új Superman is nyilatkozta, mekkora királyság lenne (nyilván más szavakkal), ha együtt alakítanák a két ikonikus karaktert. Mi ezzel a baj?

A Nolan-féle univerzumban:
1. Bruce nem Batman többé
2. elmúlt 40
3. Fizikai roncs
4. Se kocsi, se ház, csak egy jó nő

Elgondolkodtam, hogy lehetne ezt megoldani:
Menjünk vissza az időben!
De meddig?

A Sötét Lovag végén Bruce-t meglövi Dent, onnantól kezdve nem ölti fel a maszkot, bár a barlangot Alfred elmondása alapján még használja, és elég modern is a denevérkecó. Meg persze nincs már Batmobil, stb.

Akkor irány a Begins vége. Számomra mindig úgy tűnt, mintha lenne egy kis rés a folytonosságban a Sötét Lovag és a Kezdődik között. Hiszen Gordonnal beszélik, hogy utánanéz Jokernek, de ezt csak egy kis upgrade után teszi meg, jó tudom, a szökevényeket el kellett kapni, de ott van (Joker alapján) kb 1 év, ami hosszú idő. Szerintem itt kéne, hogy találkozzon Clark-kal. Hogyan? Oldja meg más.

Mindenesetre ott a Batmobil, Rachel kikerül a képből, így falhatná a nőket Bruce (ahogy a karakterhez illik, Bale is említette, hogy hiányolta ezt az oldalt), van pénz dögivel, övé a vállalat, még a régi páncél van, ami nekem jobban tetszett, persze használhatna spéci cuccokat, amivel küzd Superman-nel karöltve mondjuk nem is tudom ki ellen.

Mi lenne a cuccokkal a Sötét Lovagra? Mondjuk egy bazi nagy epikus csatában megsemmisülne mind, Fox meg nyeglén benyögné, hogy ez nem túl költséghatékony, ezentúl low budget. Vagy Batman egy "sima" helikoptert használna, majd mondaná, hogy legközelebb lehetne denevérszerűbb ~ csak csacsogok.

 További kérdések: Mit csinál Superman, amíg Batman Jokerrel számol le? Jöhetne a kötelező Lex Luthor rész.
Hol van Superman Bane (
http://en.wikipedia.org/wiki/Bane_%28comics%29) támadása alatt? Nos Bane-t anno azért alkották meg, mert Superman meghalt, Batman-nek is kellett egy majdnem halálos ellenfél, hogy őket kivonva a forgalomból brutálisabb karakterek léphessenek helyükre a képregényekben, melyekre a sikeres Bond és Terminátorfilmek könyörtelen hőseinek árnyéka vetült (bevétel, bevétel, bevétel).
Szóval Doomsday (
http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_%28comics%29).

És a Liga? Batman megsebesül a Sötét Lovag végén, így fizikailag nem alkalmas,  hogy segítsen, de mondjuk jön Darkseid (
http://hu.wikipedia.org/wiki/Darkseid), és Superman egyedül nem bír az invázióval, a barlangból, aminek így indokolt a modernsége, viszont irányítja az "akciókat", illetve előtte segít felkeresni más hősöket". Aztán Superman szomorú lesz, mert a világ nem tudja, hogy Batman mentette meg stb. stb.

Valahogy így képzelném el, hogyan működhetne a meglévő Batman integrálása, persze ez magánvélemény, meglátjuk mit kapunk, ha egyáltalán lesz valami.
B.Roland

8 megjegyzés:

 1. Minek kellet Christian Balenek annyit öregednie :/ .....

  VálaszTörlés
 2. Szerintem Nolan féle Batmant el kell felejteni. Jöjjön egy Arkhamos Batman az lenne az igazi. Persze semmi bajom nincs a Nolanossal de nem illene bele még így se.

  VálaszTörlés
 3. 1. Bruce nem Batman többé - vagyis ÉPP nem Batman, Robin vigyáz a cuccaira. Ha teszem azt robin meghalna Batman ruhában, az epikus kezdet lenne bármilyen új történetnek, és jó motiváció, hogy miért megy vissza a városába.
  2. elmúlt 40 - pl. tom criuse is, és ez nem gátolja meg hogy lehetetlen küldetésekbe bonyolódjon (vagyis tömören a feje kell. A többit elvégzi a smink meg a kaszkadőr.)
  3. Fizikai roncs - Batman két nagyobb pofozkodás után mindig az.
  4. Se kocsi, se ház, csak egy jó nő - Barlangja van. És az a fontos. Amúgy valószínűleg még maradt kőgazdag, és nem selina kyle selyemfiúja.
  Ezek szerintem nem nagy akadályok, a folytonosság szempontjából erőlködés nélkül lehet folytatni a Nolan féle dolgokat.

  VálaszTörlés
 4. Hátö! A New 52 előtt a képregényfolyamban Batman idősebb volt néhány évvel Supermantől.

  Ha meg összehoznák a két kedvencemet, beleszarnék a kontinuitási problémákba.

  VálaszTörlés
 5. Ez mekkora baromság.

  VálaszTörlés
 6. "2. elmúlt 40 - pl. tom criuse is, és ez nem gátolja meg hogy lehetetlen küldetésekbe bonyolódjon (vagyis tömören a feje kell. A többit elvégzi a smink meg a kaszkadőr.)" Itt konkrétan úgy kell érteni hogy a Felemelkedésben Bruce múlt el 40, tehát történetileg (is). Amúgy szerintem is baromság :D

  VálaszTörlés
 7. Nos nyilván nem kell ezt komolyan venni, de a két "baromság" miatt gondoltam azért beleszólok a már-már leülő folyamba.
  A facebook oldalon megosztott fanmade Wolrd's finest trailer és a korábban fake hírként Christian Bale visszatérését megszellőztető médiumok, valamint a rajta felbuzdult rajongók fórumhozzászólásai ihlették e cikket (bár e pár sorra, lehet, hogy ez is nagyképű kijelentés).
  A célom az volt (noha be kell valljam magam sem tartottam volna jó ötletnek), hogy kitaláljak egy módot, a két remek színész hogy játszhatna együtt egy újabb Batman-remake (stb.) nélkül. Ha most ebben a szűk lehetőséghalmazban gondolkodunk, szerintem ez egy pofás kis módja lenne. Még egyszer: ebben a szűk lehetőséghalmazban. És ennyi, a többi csak töltelék.
  Azt azonban belátom, hogy egy Batman, akinek néhány kutya is gondot okoz, nem sokra menne az idegenek (értsd.: Az Igazság Liga ellenfelei) elleni harcban.
  Egyébként pedig David S. Goyer már elmondta, hogy új Batman lesz az új alakuló univerzumban.
  http://www.ign.com/articles/2013/06/14/new-batman-in-justice-league-movie-says-david-s-goyer

  VálaszTörlés
 8. A felemelkedés végén se ház se kocsi, de még a filmben mondják, hogy ha tisztázódnak a dolgok, akkor visszakapja. Szóval ez a rész is megoldódhatna, ha akarna, bár Bruce nem akar több felhajtást, de ahhoz, hogy Batman legyen kell a pénz. Nemis tudom, hogy ha már nem Bruce a Batman, akkor ki a szponzor?

  VálaszTörlés