2013. jún. 21.

Lex Luthor - Az acélember 2

Elég érdekes kis bejegyzés lesz, szeretnék erről a karakterről filozofálni, hiszen egyértelmű, hogy a következő Superman mozinak ő lesz a "szíve". Spoileres kis írás lesz, szóval aki nem látta a filmet az most legyen kedves csukott szemmel tovább olvasni. De komolyan. Megemlítem a történet végét, Zod sorsát és pár más dolgot.

Talán lesz kriptonit, talán nem. Nekem sosem volt tiszta, hogy Superman elgyengül-e vagy csak a szuper erejét veszíti-e el a kő közelében. Jobb lenne az utóbbi, de minden Snyderéken múlik. Az azonban jobban tetszene, ha a mostani Lex Luthor akkora koponya lenne, hogy olyan páncélt alkot, mely képes megszorongatni az Acélembert, méghozzá kő nélkül. Persze nem egy elnagyolt páncélra, hanem a vasemberéhez hasonlító, centiről-centire kimért páncélra gondolok. Ez azért is jó lenne, mert még így filmen nem láthattuk, képregényben annál inkább olvashattuk.  A vásznon szereplő Luthorok mind egy gyáva hangemberek voltak, ezen talán ideje lenne változtatni. Legyen kétszínű, irányítsa a háttérből a dolgokat, de ne legyen beszari. Ha tettlegességre kerül a sor, akkor ne habozzon. Támadjon elsőként, szorongassa meg Clark torkát, higgyen az eszméiben, de ne csapjon át egyfajta Zoddá. A beképzeltség mögött bújjon meg sok-sok tudás.
A mostani reklámkampány többek közt a "You are not alone" beszólásra épült, ez a második részben fordulhatna a "You are alone"-ra. Bizony. Kal-el hatalmas hibát követett el Zod megölésével. Milyen lény az aki megöli a saját fajtáját? Ha nem lehet kordában tartani, akkor miért ne támadhatná meg a földet? Ki kérte meg? Mi van ha hatalomra tör? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel el lehetne ültetni a magokat az emberek fejében. Igazán hatásos akkor lehetne, ha az emberiségen kívül Lois, de még Martha is elhatárolódna a főhőstől. Az egyedül vagy mondat pedig értelmet is nyer, mivel nincs a magány erődje, az űrhajó is megsemmisült, Kal nem tud kitől, mitől tanácsot kérni és azt meg végkép hagyjuk, hogy először mentálisan utána fizikailag törjük meg a hősünket(Sötét Lovag Trilógia) mert egyszerre is lehet. Ne menjen ugyanaz a töketlenkedés mint mondjuk a Bosszúállókba, hogy az emberek majmok módjára futkorásznak, béna nyilakat meg pisztolyokat használnak mert annyira rá vannak utalva a mutánsokra, istenekre. Itt a DC-nél létezzen egy olyan gonosz, aki minden értelemben padlóra küldi Supermant és nem egy kővel, nem idegen technikákkal. Egy ember, aki végre megmutatja az emberek erejét és azt, hogy nem lehet csak úgy istenként röpködni a saját bolygónkon. 

2 megjegyzés:

  1. Na ez a sztori nagyon bejönne, még azt is lehetne, hogy a végén a Man of steel 2-ben mindenki Luthor mellé állna superman meg elhagyná a földet. Az lenne a meglepő fordulat végre egy film ahol megcsinálnák, hogy a gonosz nyerjen. Aztán jöhet a liga film, ahol megérkezik Darkseid és a föld belátná, hogy szükség van superman-re, mert nélküle semmi esélyük. (Az a baj, hogy ilyen nagy lépéseket nem mernek megcsinálni, pedig király lenne)

    VálaszTörlés
  2. Pont ezért sajnálom, hogy felrobbantották a Kriptont :/// Pedig mekkora lenne, ha itthagyná a földet úristen.

    VálaszTörlés