2013. aug. 25.

Fúj Ben Affleck!!!

Picivel több mint két napja vált bizonyossá, hogy a jövőben a 41 éves Ben Affleck fogja alakítani Batmant. Tudom kevés idő, de rengeteg mém és vélemény született ebben a témában, ezért mi is szeretnénk hozzátenni a miénket. Elszomorító, hiszen sokan nem tudják Christian Bale-t elengedni. Persze, szeretnénk a mi kis kedvenc karakterünket ebben hatalmas crossoverbe látni, mert valljuk be megérdemelné és egy kicsit mindenkinek bejött a Marvel-féle Avengers felépítése, no meg és DC oldalról is szívesen látnánk hasonlót. A DC-Marvel oldal köré pedig nyugodtan tehetünk két szép idézőjelet. Képregényes oldalról örülünk ha kiadnak valamit ami a hősökkel kapcsolatos, ezért nyilván nem fogjuk még különböző szűrőkön áttuszkolni az adott tartalmat. Ellenben a tengerentúlon hatalmas háborúk mennek a két kiadó rajongói közt, talán pont ez inspirálta azokat a barmokat, akik már Obamát is megkeresték Ben Affleck leváltásával kapcsolatban.


Miért is sírunk? Mert Christian Bale akkora géniusz, hogy nincs senki aki felülírhatná? Tévedés. A sötét lovag trilógia sikerének egyáltalán nem Christian a mozgatórugója, inkább Christopher Nolan, aki gyökeresen átírta a karaktert és pont ez az ami megfogta a rajongókat. Példának okáért felhoznám a legújabb Igazság Ligája animációs filmet, a Villám Paradoxont. Ott sem az Flash a lényeg, hanem az az alternatív univerzum. Azon az idősíkon úgy mutatták be a karaktereket ahogy és mindez kellően ki volt dolgozva, mindennek volt "értelme" akárcsak Nolan Batmanjében. Tehát én azt vallom, hogy akárki játszhatta volna a szerepet, mert ez a Batman nem Christian Bale miatt szólt ekkorát. A Kezdődik egy új megközelítéssel húzta be a moziba látogatókat, a második rész Heath Ledger és Nolan zseniális Jokere miatt, a harmadikra meg már csak a Sötét Lovag történetének a vége miatt voltunk kíváncsiak. (Meg egy Heath Ledger Cameo-ért)


A lehető legjobban döntött a Warner, amikor egy új Batman mellett tették le a voksukat. Abba a világba nem fért volna bele Superman és kész. Aki szerint mégis, az nézze meg újra és újra és újra, egészen addig amíg nem tudatosul benne valami. Esetleg kérheti a család segítségét, hátha akad valaki aki rátereli őt a megfelelő útra. Hogy Ben Affleck jó Batman lesz? Senki nem tudja. Lehet hülyeségeket írogatni, lehet például a Trónok Harca magyar Facebook oldalának posztokat kirakni és egy olyan emberrel példálózni, aki saját magát adja a vásznon, nulla színészi teljesítménnyel. Mert Peter Dinklage a való életben is egy "kitaszított" ember, a díjak sem őt, hanem a zseniális Tyrionnak a beszólásait illeti. Ez meg innentől már nem poén. Manapság divat mindenbe belerúgni, ami nem tetszik. Ezt nyugodtan megtehetjük, sőt ha van rá indokunk akkor tegyük is meg, de ne alaptalan baromságokkal!! Én kimerem mondani, hogy az Acélember igenis egy rossz film. Meg tudom indokolni, hogy nekem miért nem jön be. A rajongók mivel indokolják a Ben iránti gyűlöletet? Látták őt denevérrel a mellkasán futkorászni? Heath Ledgert látta valaki 2008 előtt Jokert alakítani? Viszont vonatkoztassunk el a Daredeviltől. Ha színész lennék nyilván másképpen állnék a Barátok Közt Károly Bácsijához, mint Batman karakteréhez.


Ben Affleck is olvassa ezeket az Obamás posztokat akármekkora sztár. Alapból van rajta egyfajta nyomás, amit ezek a vad Batman rajongók csak fokoznak. Miért? Mit várunk ettől a filmtől? Hogy megváltja a világot? Hogy majd ha ne adj isten Ben rosszul szerepel, akkor ez a karakter csorbul a szemünkben? Ez egy film lesz és nem életünk szerelme. Tudni kell a dolgokat a helyén kezelni. Talán ez az egésznek a kulcsa.

1 megjegyzés:

  1. Hát ebben a cikkben kicsit sok a zagyvaság, de azzal egyetértek hogy teljesen logikátlan már most temetni a filmet és a karaktert. :/
    Végül is kik vagyunk mi, hogy Batman egy újabb reinkarnációján ítélkezünk mielőtt láthattuk volna? Kérdem én, kik vagyunk mi ehhez???

    VálaszTörlés