2013. aug. 11.

Három égető ok, amiért Bale ne térjen vissza!

1. Christopher Nolan. Ez a fazon számtalanszor hangsúlyozta a realitást, amely fontos szerepet játszik az ő Batmanjében. Mindennek magyarázata volt, könnyes búcsút vettünk a Batmobiltól a Batarangoktól és az egyéb Batman ketyerétől, hiszen sajnos ezek nem fértek bele... Annyi mindent megépítettek, a CGI-t pedig megpróbálták teljesen kizárni, mondván az emberi szem egyből felismeri a digitális effekteket és valljuk be, ez így is van. Ezt az igaz univerzumot nem kellene összekötni az Acélemberével, azzal a világgal, ahol minden CGI-ban úszott, a világvége szintű kamurobbanásokról nem is beszélve.2. A mi Christianunk 39 éves. Ebben korban még lazán eljátszhatna pár ilyen akciófilmet, de ne legyünk naivak és vegyük példának okáért a Marvel Vasemberét. Egyébként nem kicsit csinálna a segget a szájából, ha bevásárolnák ebbe a crossoverbe.

3. Rengeteg megválaszolatlan kérdést tenne fel a folytatás. Hová lett John Blake? Honnan van Bruce-nak pénze? Amúgy Jokert mint karaktert teljesen elfelejthetjük. A Bosszúállóknak is jót tett Loki szerepeltetése, a kedvenc bohócunkról pedig érthető okok miatt le kellene mondanunk, ha nem akarjuk, hogy más beszennyezze az örökséget és itt most szigorúan Nolan világáról beszélek. Az álláspontom szerint új Batmanhez új Joker, a régihez nyilván a régi dukál.

A végszó előtt induljunk ki a keserű tényekből, már ami a céget illetni: A nagy Warner készít egy Arkham előzményjátékot, Arkham Origins néven, amit szinte aprópénzért állítanak elő, hála a belsőstúdiónak. Erre még úgy rábiccentenék, ha nem láttam volna azt a videót, amiben a multiplayert reklámozzák.. A Rocksteady letett valamit az asztalra. Ők két Arkham játékot levezényeltek multi nélkül és számtalanszor kihangsúlyozták, hogy nem lehet megcsinálni, mert ez nem erről szól. Erre jönnek a Warner pénznyelő emberei és homlokegyenes mást csinálnak, hiszen ha van multi, akkor vannak eventek, dlc hegyek, ezekkel pedig szép kis summát lehet kihúzni azokból a szerencsétlenekből akik szeretik a témát. Mindegy, tépjünk át a filmiparra, ahol a Warner leválik a Legendary Studios-tól. A miértet itt már nem ecsetelem, magatok rájöttök a titok nyitjára.

Ha az igazgatói székben ülnék, akkor, foggal körömmel az összekötésen fáradoznék. Az előző projektek sok pénzt hoztak, hülye lennék betenni valami zöld fülű majmot, akinek kétes az alakítása. Pont nem érdekel Nolan hetvenhétszer ledarált maszlagja, nem érdekelne a színészek kora, a felvetülő kérdések pláne, Heath Ledger Jokerét meg megoldjuk. Mert a pénz boldogít. Éljen a cég! (Nem!)

Ez megint egy habzószájú gyűlölködős cikk lett, de hát istenem, ez van. Amíg Beware the Batman szintű marhaságok és Superman néven, teljes mozijegy áráért eladott techdemók özönlenek a képembe, addig ne is várjunk elismerő írásokat. Jó, ebből a filmből nem sülhet ki. Kérdés vagyunk-e elég bátrak bevallani magunknak.

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek. Új Batman kell nem Bale.... Jó volt Batmannak tény. CSak le van zárva a Nolanos Batman.... Kész vége....

    VálaszTörlés
  2. "Sajnos" teljesen igazad van :/

    VálaszTörlés