2013. aug. 10.

iOS Injustice: Bemutató és csalás!

A verekedős játékok már kitudja hányadik reneszánszukat élik, főleg most, hogy PC-re is megjelent a Mortal Kombat 9. Idén kaptunk a NetherRealm Stúdiótól egy Injustice nevű DC világban játszódó gombgyilkos móka, amihez  nekem nem volt szerencsém, lévén kihasználatlanság miatt megváltam a konzoljaimtól.

Telefonon picit más a helyzet, ott hatalmas differencia tapasztalható ezen a platformon. Vannak a klasszikus irányítást foggal körömmel védő verekedős játékok, mint például a Mortal Kombat 3 vagy a Street Fighter IV és annak kitudja hányadik klónja, melyeket igen körülményesen vezérelhetőek hála az érintőképernyőnek. A félreértések elkerülése végett szögezzük le, hogy nekem semmi bajom az ilyen irányítással rendelkező játékokkal, tény hogy nehéz, de legalább szokható.Nem tudom képben vagytok-e de az Infinty Blade mechanikája nagyon jól bevált a mobileszközökön és az Injustice is ezt az irányt követi. Az indításkor kapunk három bronz karaktert, őket lehet majd fejleszteni, képezni, esetleg magasabb rangra emelni. Jelenleg háromféle kártyaosztály kapott helyet a játékban. Vannak a bronz, az ezüst és az arany hősök. Mindegyik típus erejét lehet duplázni, triplázni, ehhez annyiszor kell ahányszor pénzünk van rá. A lényeg, hogy az öt azaz a V a maximum, ennél többször már ne szerezzük meg az adott kártyát, mert nem fog tovább fejlődni a karakter. Az ilyen módszerrel felturbózott szereplők gyorsabban fejlődnek és erősebbek is lesznek. Mindenkinek van három booster kártyája, ami nagyobb erőt, sebzést és újratöltést adhat nekünk.

Egy meccsre három hőst vihetünk, ezek közt váltogathatunk folyamatosan, itt tudunk picit trükközni is, de ha gyengék vagyunk, ugyanúgy betörik az orcánkat, akárhogy variálunk. A harc megint csak pofonegyszerű. Vannak a sima támadások, amihez a képernyőre kell koppintani, ezt követik az erős támadások, itt az ujjunkat kell a képernyőn huzigálni, és van a védekezés ami a két ujjal való koppintást, majd ott tartást jelenti. Minden szuperhősnek háromféle speciális támadása van, ezeket a bevitt és a bekapott találatok után adja a program. Egyébként baromi látványosak, főleg a harmadik és egyben legerősebb forma, ami lényegében mindenkit elsöpörhet, ha olyan szinten áll kedvencünk.


Ha lúd legyen kerek, ezt a fejlesztők is tudták, ezért létrehozhatunk egy Warner Bros accountot, amivel összeköthetjük az iOS verziót a Konzolossal és az eredményeink után bónuszokat szerezhetünk mindkét eszközön. Mondjuk ha kapsz az XBOX-os változaton 25000 kredited, azzal feloldhatod iOS-szen a Batman Beyond kosztümöt és vice-versa megy az unlockkolás, egyik platformról a másikra, ami egy zseniális húzás. Persze ehhez eredeti játék és internetkapcsolat kell. Nem mellesleg havonta vannak új események melynek keretében, pár exkluzív karaktert kaphatunk.. Múlthónapban Batgirl volt a nyeremény, most pedig Zodért megy a küzdelem.

Ez, idáig cefetül hangzik, főleg ha hozzávesszük a Game Center és az iCloud támogatást is. Sőt, azzal sem árulok el nagy titkot, hogy ez az egész "ingyen" van. De az ingyen, az több esetben a kipróbálást jelenti és ez itt sincs másként. Egy idő után olyan szinten benehezedik a játék, hogy normális ember követni nem tudja az eseményeket. Ha nincsen összekötve a két kontó, akkor 1 év alatt sem jutunk a "történet" végére, mert bronz hősökből nem lehet várat építeni. A negyedik fejezet ellenfeleinek elég egy legyintés és repül az egész bagázs. Nem tolhatod annyit amennyit szeretnél, mert a kristályok amivel a szereplők működnek, azoknak idő kell, hogy újratöltődjenek.. Vagy pénz..


És ezzel át is léptünk az anyagi részre. Elképzelni nem tudom milyen állapotban lehettek a készítők, amikor belőtték ezeket a lehetetlen árakat. Minden meccs után kapunk egy kis aprópénzt, amiből egyszerűen nem lehet új, arany Supermaneket venni, kettőt, hármat meg főleg nem, így magasabb rangokra se tudjuk emelni a szerencsétlent. Linkeltem egy képet erről mert ez hatalmas poén .Tehát az van, hogy 1.500.000 arany, az 89 euróba kerül, azaz 25 ezer forintot le kell pengetünk ezekért a coinokért és még mindig nem tartunk sehol. Superman a legerősebb, ő kétszázhúsz ezer, amit meg kell vennünk ötször, majd a három boost kártyát és heló. A speciális képességeket fejleszteni sem tudjuk és ne felejtsük el, hogy még van két üres hely, mert három szereplőt kell magunkkal vinni minden csatára. Rövid fejszámolás után rájöhetünk, hogy valahol 60-80 ezer forint közt lehet ennek a vége.. Kérdezem én kinek ér ez ennyit a mai világban? És akkor még a kristályokat nem is számoltam. Azzal együtt bele sem merek gondolni hol lehet a történet vége. Szerencsére van megoldás. Ha leszeditek ezt a kis pakkot, és iFunbox-szal bemásoljátok az appon belüli Documents mappába, akkor szinte végtelen pénzzel gazdálkodhattok, ahogy a felső képen is látszik. Az újratöltés könnyebben megoldható, egyszerűen csak állítsátok előre a készüléketeken az órát, és máris játszhattok tovább, ahhoz ez a hack sem kell.

Ha már fikázunk, akkor emeljük ki a karakterdesigner példamutató munkáját. Nem tudom ki volt az a tökéletlen aki ezekre a skinekre rábólintott. Batman szimplán gagyi, Bane béna, az emós Éjszárny egy vicc, a patkányfarokkal rendelkező Macskanőről már ne is beszéljünk. Lassan két éve, hogy újraindították a DC Univerzumot.. Miért nem onnan merítettek ötletet?
Képregényes mivoltukból kivetkőzött, elcseszett hányingerek. De komolyan. Ezzel a szép gondolattal zárnám is a cikket. Ez lenne az iOS Injustice. Leköt, szórakoztat, de maradjunk a földön. Ennyi pénzt nemhogy ez, de egy videojáték se ér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése