2013. aug. 17.

Joker meghalt a Gyilkos Tréfában?

Kevin Smith podcastjében a Fat Man on Batman-ben Grant Morrison volt a sztárvendég.
Hosszasan beszélgettek Alan Moore Gyilkos Tréfájáról, mint kiderült Grant elég érdekesen értelmezte a képregény végét.

"Ez az amit senki nem ért, mert Batman igazából végez Jokerrel. Ez az amiért "Gyilkos Tréfa" a képregény címe. A füzet végén Joker elmeséli Batmannek a "Gyilkos Tréfát", majd Batman odanyúl és kitöri a nyakát. Ez az amiért megáll a nevetése. A lámpák kialszanak, hiszen ez volt az utolsó esélye, hogy átkeljen azon a bizonyos hídon Batmannel. Alan Moore írta az egyik legjobb Batman/Joker történetet-- és ő is fejezte be."


Forrás: Batman-News


3 megjegyzés:

 1. Én mindig úgy tekintettem a végére, hogy azért hagyják abba a röhögést, mert a betűtípusról ítélve a rendőr autó már oda ért és abban a pillanatban a két karakter visszazökken az eredeti szerepükbe.
  Alan Moore képregényeit persze nagyon nehéz értelmezni.

  VálaszTörlés
 2. Akinek az 5. panelen kitörik a nyakát, az nehezen röhögcsél a 6.-on, inkébb hirtelen megszakad a hahota. A 7.-en meg már simán elnyomja a kacagását a rendőrsziréne. Szóval elég nehezen tudnám elképzelni, hogy a képek még Moore saját értelmezésében is Joker megölését takarják.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De Batman is nevet, tehát lehet, hogy Joker nevetése megszakad. Eddig én is úgy gondoltam, hogy csak a rendőrsziréna miatt hagyják abba a nevetést, de ez alapján az értelmezés alapján nagyon úgy tűnik, hogy Joker tényleg meghalt, és a sárga csík, ami eltűnik az utolsó panelen csak a viccben említett lámpafény, amit végül Batman kapcsolt le.

   Törlés