2013. dec. 15.

MINDÖRÖKKÉ GONOSZSÁG

- avagy hová tűnt Batman? -

2013 szeptembere a DC képregény-kiadónál a „gonosztevők hónapjaként” (Villains’ month) került beharangozásra, ennek keretében pedig az egyes futó szériák adott sorszámú képregényei után (többnyire) 4 kiegészítő rész következett, akárcsak a Batman és Robin esetén a 23.1-4. rész esetében. Mindezekben közös, hogy a képregény főszereplőjének legádázabb ellenségei egy-egy magánszámot kaptak (még szerencse, hogy ennyi Batman-széria fut…), és bizony a főhősök egyikben sem szerepelnek, a jó és a rossz fogalma pedig érdekes megvilágítást kap. Jogosan merül fel a kérdés közben, hogy hová tűnt Batman, vagy az Igazság Ligája, illetve az Amerikai Igazságliga (AIL) na meg a Sötét Igazságliga többi tagja.

 
Trinity war - Mind halott


Kezdődött minden Pandora feltűnésével (na jó, Waller összehívta az AIL-t, hogy kiiktassa az eredeti Ligát, Batman kriptonitot tárolt Superman semlegesítésére, amit persze elloptak a barlangból, na meg rosszallóan nézte Supi Csodanővel való kapcsolatát, a két (három) Liga összecsapott, Superman ölt akaratán kívül, de most akkor tényleg vissza Pandorához), akinek számunkra mellékes az eredete, a lényeg, hogy hordozott egy koponyát, ami szó szerint minden baj okozója lett, hisz mint kiderült, ez egy olyan szerkezet, mely segítségével a „Bűn szindikátus” a Föld 3-ról hőseink világába… teleportálhat.

Az Igazság Ligája halott, a világotok a miénk


Hogy-hogy nem ezek az új fiúk-lányok szempillantás alatt elintézték mindkét Ligát, a Föld védtelen maradt, a napolajra soha nem költő Ultraman pedig kitakarta a Napot a Holddal, így teljes sötétség lepte el a bolygót. Az emberiség minden reménye úgy tűnt nem más, mint Lex Luthor és klónozott „kriptoni” haverja. 


Gotham felosztása

A bűn szindikátus úgy gondolta, ideje a börtönlakóknak friss levegőt szívni, így Gotham-re szabadult minden jótét lélek Arkham-ból és Blackgate-ből, arról nem is beszélve, hogy Ultraman-ék felfedték Dick Grayson kilétét a világ előtt, tudatosítva, hogy ők bizony velejükig romlottak.


Ez alatt Gotham-ben: Divide et impera, gondolta Madárijesztő, és amíg Pingvin Gotham „polgármestere” lett, ő elkezdte körbejárni a felosztott területeket, cselszövő fondorlatok közepette informálva mindenkit a közelgő háborúról, Bane ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy átvegye az uralmat a város felett, persze ehhez Crane-nek is lesz egy-két szava.

Arkham-háború

Bane korábban már kísérletet tett Gotham elfoglalására, egy vagonnyi emberrel, de akkor a Baglyok Törvényszéke kiiktatta, és megakadályozta, hogy a városba jusson. Ezúttal azonban komoly pénzügyi háttérrel hatalmas sereget és flottát gyűjtött, sőt nem várt segítségre számíthat a Baglyoktól is, de hadd ne lőjem le a poént… mindenesetre úgy tűnik a sok dilistől Bane „menti meg” a várost, vagy nem? Kiderül az Arkham-háborúban!


Batman

Természetesen kedvenc hősünk nem halt meg, hisz ő Batman, és a Cyborg-mentesített Victor testével a S.T.A.R. laborba vette az irányt, hogy aztán városa megmentésére siessen.


B. Roland – BATMAN HUNGARY
forrás: DC COMICS

4 megjegyzés:

 1. Régóta visszatérő vendége vagyok az oldaladnak. Köszönöm,hogy bemutattad a Mindörökké Gonoszság történetét,és külön köszönet a Kétarcos rész honosításáért!
  Várhatóak majd idővel a többi részek is honosítva?

  Farek

  VálaszTörlés
 2. Először is, köszi Roland nevében :)
  Természetesen nem állunk meg, folytatódik a Batman és Robin (23.2, 23.3, 23.4, 24... stb)
  Aztán hamarosan jön a Mindörökké gonoszság: Arkham háború (6 részes mini)
  folytatódik a Damian: Batman fia (4 részes mini)
  és jön még ... :D
  Az írás azért született, hogy mikor jön az Arkham háború, mindenki képben legyen mi miért is van.

  VálaszTörlés
 3. Természetesen köszönöm mindenkinek az eddigi munkáját! Egy hirtelen ötlettől vezérelve tett komment volt részemről az írásom,ezért nem tájékozódtam előtte,hogy többek munkájának gyümölcse az oldal. Bocs érte.
  A Batman és fiai írás is komoly összegzésnek látszik,így gyorsan átpörgetve,elolvasni csak később tudom majd.
  Köszönet ezért is mind a magam és persze a többi olvasó nevében is!
  Csak így tovább :)

  Farek

  VálaszTörlés
 4. Mi köszönjük, maradj továbbra is hű olvasónk :)

  VálaszTörlés